Od kud krenuti...?
Odluceno je raskopati masinu,kukam vec duze vrijeme da imam veliki luft na radilici.Masina je skinuta sa rame,tu mi je dacerovs pomogao,jer nogare nema pa da se ne iskilavim kod skidanja.
Posnimio sam kako to izgleda i zvuci prije nego sam raskopao blokove,posto je nekima bilo nevjerovatno da to vozi i vrti se 12200 okretaja bez nekih cudnih zvukova.
Blok sam rastavio rukom,jedini otpor pri razdvajanju blokova je radila diht masa.
Unutra ono sto sam i ocekivao,provrtio dosjed do strane variomata na malossi rhq radilici.Vjerovatno je radi njega povuklo i drugi lezaj,pa je on provrtio u malom bloku.Znaci radilica,lezaji i blok su za smece.
Termogrupa je uredna,honovi se vide,karika je na zazoru 0.3mm(nova je bila 0.28).
Klip nije u cvijetu mladosti,jer je prije zaradio dva sitna oziljka,pa bi za slaganje po ps-u trebalo i njega zamjeniti.
To je to,moja tuning era je zavrsena nakon 2500km,izmamio je puno osmjeha,napeglao gotovo sve do 500cc i uzeo puno novaca i vremena.Ne vidim vise smisao,sad treba upucati dobrih 2soma kuna da bi se povremeno provozao i malo razveselio,a kako me sreca nece,pitanje je kad bi se opet nesto sasipalo.Previse je tu stavki i evo sa kvalitetnim djelovima za koje bi covjek rekao peri-deri sam prosao gore nego sa kinezima/tajvancima.
Idemo dalje,drugi blok,dacerovsova serijska radilica koju sam dobio pod donaciju,lezaji,semerinzi,nova vodena i evogac:Rodio se koljač purejeta i peugeota
Zajebavam se,slazem potpunu serijalu sa sc46,serijskim variom i limicem na karbu.
Skut ide u prodaju i evo dokaza da se ne zajebavam! Provjeren blok na propustanje,saniran izvod vakuma jer je tu pustalo i idemo ponovni test.
Getriba je vani i kompletna je,moram ubacit lezaje i semeringe u getribu,jer je potpuno "gol",pa polako kompletirati ostalo i okacit na ramu.
Svi dijelovi ce u prodaju,osim lezaja,bloka i radilice.Oni idu u smece!
Oglas cu otvoriti kad sve rastavim/provjerim/poslikam.
Ako nesto od stavki ne ode za neke korektne novce ostaje na polici,ko zna kad ce me puknut opet.
Poslano sa mog D5503 koristeći Tapatalk