Tehnički kutak > Garaža
Piaggio NRG mc3 by dario007
3alfa3:
--- Citat: dario007 - 30 Ožujak, 2018, 14:48:23 ---grijao se manje od serijale.
--- Kraj citata ---
Osim ako nisi (a nisi) mjerio temperaturu u kompresionom prostoru, taj podatak ti ne znaci bas nista osim da ti je vodeno hladjenje ispravno. Jer kod detonacija i preignitiona se temperatura povecava za stotine stupnjeva u kratkom vremenu (pricamo o sekundama pa i manje)
dario007:
To znam,sve je djelic sekunde i desi se prije nego temp poraste.
Ja sam pratio one dijelove kad je bio dobar sa smjesom i sa drugim airboxom.Serafio sam ga i temp je bila stabilna nakon 5km punog gasa.
Krivo sam krenuo,full gas na granici i premalo goriva na ler dizni i desilo se,a radio je poviseno na leru i dao je znak koji sam ignorirao...
3alfa3:
Onda si vjerojatno i skuzio da takvi setupi najcesce ne mogu radit savrseno na svim otvorima gasa. Obicno prilicno trokiraju na manji otvorima, sto je u voznji nekad zamorno, ali, to je ono i sto ih spasava od ovakvih situacija. Nek ti ler gas i prvih par mm gasa bude prebogato. Dokle god je smjesa dovoljna da nigje nema detonacija i preignitiona, to je dobra metoda kako se cuva termo grupa. Ako do preignitiona dolazi na vecim otvorima, nema te bogate smjese na pustanju gasa koja ce dovoljno "nahranit" cilindar da ga ohladi koliko treba
Corector:
Desava se i najboljima.
Zasto si ne instaliras EGT sondu u granu ispuha? Tebi bi to bilo zanimljivo posto stalno mijenjas omjere smjese i imao bi neke dodatne zakljucke. Oko 70kn te dodje, trebas samo izbusiti rupicu od 5mm na grani i zavariti maticu za M6 sondu.
kos7:
jbg kaj je tu je, da nisi probal nebi ni znal.. sklopi nazad i peglaj dalje, a i bilo bi dobro stavit nekog mikeca 24 da malo bolje hrani cilindar :icon_thumright:
i slobodno ti je dole bogatiji malo ne previse, to dosta ljudi radi i sa kartingom. eto frend je napravil slicnu gresku i kostalo ga je samo 650€ za novi cilindar i nekih 250€ popratnih troskova tak da od onda ostavi dole malo bogatiju smjesu radi mira u dusi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju