Tehnički kutak > Tuning skutera
AVIO BENZIN - AB100LL
SF2 Freak:
--- Citat: JogFromYamaha - 30 Listopad, 2016, 11:50:31 ---samo kaj moras znati da je to olovni benzin sa karakteristikama da topi plastiku
imas bezolovni kerozin ili ti ga turbinski (kaj je nafta kerozin i kemijski je slican dizelu)
i olovni i bezolovni avionski benzin "Avgas" (derivat benzina) i to je cudo koje hoces jer je radeno za klipne i vankel motore na avjonima (tipa cesne i ti mali avjoni koji voze na derivate benzina) i s njime se da mjesati dvotaktno ulje, ima puno vecu tocku zapaljivanja od benzina
--- Kraj citata ---
Ovaj dio mene zanima gdje ima toga za nabaviti. Pa da imam privatni avion kako bi si ga natocil :toothy12: :toothy9: :toothy10:
firkefica:
uzimal sam ja prije 2 god u sisku aero benzin... 120 oktana, plave boje i smrdi ko septicka jama :laughing7: litra se prodavala po 20 kuna, to se tocilo pol pol u ktm 300 cvajtakta jer je na 100 oktana detonacije imal
toci cisti i odma si hiti masinu na cios
SF2 Freak:
--- Citat: firkefica - 30 Listopad, 2016, 13:07:52 ---uzimal sam ja prije 2 god u sisku aero benzin... 120 oktana, plave boje i smrdi ko septicka jama :laughing7: litra se prodavala po 20 kuna, to se tocilo pol pol u ktm 300 cvajtakta jer je na 100 oktana detonacije imal
toci cisti i odma si hiti masinu na cios
--- Kraj citata ---
Znas li mozda neku tocniju destinaciju gdje u Sisku ?
JogFromYamaha:
imas kod mene na aerodromu oba goriva
sad kolko je litra neznam, ali tu cijelo vrijeme lete s malim i srednje velikim avionima jer je skola letenja
pa imaju i pumpu
RunnerSukosan:
Evo dobija san provjerenu informaciju znaci ko sto san reka avgas tesko da ces nabavit igdje u slobodnoj prodaji,a na aerodromu ga ne smiju prodavat. Mi avgas uvozimo iz Italije.
Edit: Nemoj to gorivo stavljat jer ce ti otopit glavu tj ventile u slucaju 4t motora.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju