Tehnički kutak > Tuning skutera

AVIO BENZIN - AB100LL

(1/8) > >>

SF2 Freak:
IMali itko kakva saznanja gdje kupiti to gorivo. Na aerodromima ga ima e sada jeli ga prodaju ?
INA takoder nabavlja to gorivo i prodaje aerodromima , a sto je sa maloprodajom ?

balki:
Ja ga kupovo na Plesu (Ina aerodrom) za trkace aute. Uzimo sam po 4 bacve 60lit. Tamo se benzin prodaje po kili i kolko se sjecam 1lit je cca 0.7kg. Ispadalo je nesto jeftinije nego obicni benz na obicnoj benzinskoj. Nacelno ga nesmiju prodavati "za van" al tada (prije petnaestak godina) nisu radili problema- normalno uvjek se ostavilo 50-100kn za kavu.
Takav benzin ti treba samo ako si slozio brutalan kompfesioni omjer pa ti benzin s manje oktana "kucka". Energetski je isti q ko i ovaj na benzinskoj.

RunnerSukosan:
Tesko da ces avgas igdje nabavit,jedino da pitas u nekim aeroklubovima i sl. Posto sam na aerodromu mogu se raspitat malo pa ti javim.

SF2 Freak:
Balki u tome je fora kompresije je stvarno jaka.

Runner -> bio bih stvarno zahvalan , citao sam malo na aerodromu Dubrovnik kao mogucnost kupovine goriva tj. tocnije pise opskrba gorivom AB100LL

JogFromYamaha:
samo kaj moras znati da je to olovni benzin sa karakteristikama da topi plastiku

imas bezolovni kerozin ili ti ga turbinski (kaj je nafta kerozin i kemijski je slican dizelu) 

i olovni i bezolovni avionski benzin "Avgas" (derivat benzina)  i to je cudo koje hoces jer je radeno za klipne i vankel motore na avjonima (tipa cesne i ti mali avjoni koji voze na derivate benzina) i s njime se da mjesati dvotaktno ulje, ima puno vecu tocku zapaljivanja od benzina

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju