Tehnički kutak > Tuning skutera
AVIO BENZIN - AB100LL
JogFromYamaha:
netreba njemu nikakav visoko oktanski benzin kak pa na mojem je kompresijski omjer 13,7 pa nema na 95ici obicnoj nikakvih predpaljenja i detonacija
ako ti stvarno ima detonacije imas mehanicki problem a ne problem s gorivom
predpaljenje ti moze uzrokovati krivi kut paljenja a to znaci pohabana kajla magneta, fali kajla magneta, poludefektna bobina, poludefektan cdi, lulica ili kabel
i jedan veliki problem ti je svjecica,
odnosno ako vec ides na tuning koristi bakrene svjecice ne iridiumke i slicne materijale
jer ti materijali imaju jako losu sposobnost vodenja termalne energije i ono sto se desava je da se centralna elektroda od platine uzari i sama svjecica
sluzi ulogu grijaca koji radi auto zapaljenje i imas preddetonaciju
isto ti se desava s puno čađe na svjecici ili na glavi gdje se sama čađa usije od temperature i vodi do nekontroliranog autozapaljenja smjese u masini
za pocetak probaj s drugom svjecicom, jer pogotovo iridium platinum i slicne svjecice su se pokazale lose na visoko temperaturnim aplikacijama
mako:
Mozes se vozit i sa omjerom 15:1 i 95-ticom ako neznas da je gas ono pomicno kaj drzis u desnoj ruci kad se vozis... dok teras motor kak treba i koji nije standardni je stvar malo drugacija...
martin gpr:
Hmm sad dok se sjetim kad sam prije 4 godine od susjedakupio 2l benzina jer mi se nije dalo na benzinsku a on vozi utrke po grobniku a ja nisam imal pojma i on meni toci i toci ulja reko pa to je i 5% pa sta ce tolko a veli on nebude skodilo i ja upalio naturpijanig apena 6 dok sam krenul imal sam osjecaj da me netko katapultiral s mjesta jedino sam se navecer cesal po glavi zakaj je stal a kad ono nit na svjecici se rastopila i celo klipa se pocelo topit ja ga pitam kaj je to tocil veli malo ljepog avionskog goriva i to sam mu dao 20kn za 2 litre i vozio sam se skoro na to cisto avionsko gorivo :toothy9:
RunnerSukosan:
To sam bas napisao na prvoj stranici hahaha nazalost samo avioni lete s avgasom :laughing7:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju