Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Sportcity 350ie - komentari
Corector:
Kuzim to kad je amortizer spor, i iskusio sam u autima kad je hod 2mm :icon_biggrin: Neda se ni meni rasklapat vilice, ali kad jednomuprljas ruke onda nekako dobijes volju i brzinu :laughing7:
Corector:
Nasao sam sliku pokusa, niti duzi seraf nije pomogao, ne kuzim kako, a prosao je ovako ispred 4 rupice. Testirao sam stap i nista bolje nisam osjetio usporedno s drugim.
3alfa3:
Evo jos neceg za razmisljat kod hidraulike....
Viskozitet ulja za vilice iz nekog razloga se zna bitno razlikovat bez obzira na istu nazivnu gradaciju, i razlike su prilicne od proizvodjaca do proizvodjaca.
recimo, 5W Kayaba khl 15-10 ulje u mojim vilicama je iste gustoce kao i Castrol 5W, ali i kao Motul 2,5W, pa bi u slucaju da koritim Motul 5W, imao prakticki "broj gusce" ulje.
https://transmoto.com.au/comparative-oil-weights-table/
Corector:
Ova VXR vilica se ponasa kao tipicni propisali amortizer bez ulja, kakvo god nalio fork oil nutra. Imao sam motula i motorexa, 10, 15, 20W.
I onda sam presao na kemije s hipenolom, nasao da kod nas obicni imaju 4 vrste (75w, 80w, 90w, 140w). I sad pikiram da kupim jos taj 140W. Ali morao bih se jos jedno fokusirati na rad vilice, mislio sam i gornju rupu kod opruge reducirati pa da se nekako vratim na fork oil.
dario007:
Balki-Doslo lijepo vrijeme,di su te snimke i slike?Steta da tak dobra kemija bude bez slika i videa...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju