Situacija je sljedeća: Stavim novi kit i stavim mašinu u fazu, pogledam ventile i naštelujem ih na 0.10-0.15.
Vrtim magnet rukom i osjećam dai ma kompresije ALI kad ide prema GMT na glavi se čuje 'šištanje' kroz onaj prolaz za iber lauf(probao sam bez poklopaca ventila) par puta zakurbulam i skuter izgubi kompresiju??? WTF, vratim poklopac ventila stisnem alanser vrti kao da nema karika. Sve je ovo bilo sa izlivenim uljem iz mašine, naspem novo ulje i zakurublam kompresije ima???
Dam kontakt i samo lagano zavrtim kurbulu skuter upali na prvi zub.
Probao još par puta uvijek pali na prvi zub i kompresije ima. Radi mirno kao sat,ništa ne klapa niti se čuje, al neće da primi gas
vlasnik kaže da nakon što je prodimio motor je išao, tada ga je on turirao na mjestu neko vrijeme i posle toga nije htio primit gas isto kao što se meni sad događa.
Ako nalijem goriva u cijev od filtera zraka(ona što ide prema van odakle uzima zrak, ne prema karbu) prima gas dok ne potroši to gorivo. Začepim tu cijev POTPUNO rukom motor i držim je zatvorenu može primat gas 5-6 sec.
Još ništa nisam rastavljo al me zanima jel moguće da primi gas zbog nečeg na termogrupi, da npr. nema dovoljno vakuma da povuče goriva ili nešto slično?