Evo govance je zavrsilo voznju, za divno cudo - uspjesno s 911km (trebalo je biti 909 ali sam otisao do benge nek bude 911). Ja se mogu kladiti u purejeta, dok vlasnici karbosa to bas i ne umiju.
Pezistaru cu promijeniti ime u PRŽISTAR, ne sjecam se da sam nesto ovako dugo nemilice gazio i drzao u iberu. Bas sam isao s namjerom da rasturim agregat. Bilo je zanimljivo i neobicno, ali s Pržistarom ne bih isao vise. Nabijem na kolac njegov mutavi polozaj sjedenja (onaj foteljasti) gdje ti je sva tezina na guzici, pa to lijepo nabija kraljeznicu. To sam znao, sreca pa je kraljeznica istrenirana, inace bi bilo veselo.
Kod starog runnera imam puno bolji polozaj jer sjedim i dobar dio tezine se prenosi na noge, tako da s njim to ide puno lakse.
Pod punom materijalnom i krivicnom odgovornoscu proglasavam purejet agregat vječnim!
Odmah da potucem konkurenciju samo s jednom izjavom; ovaj agregat ima sve dijelove iz 2003. osim multivara, remena i mikroremena te federa i spuha.
Da utvrdimo, kad vas slucajni prolaznik na ulici upita, koji je najbolji skuter na svijetu,vi cete mu izbaciti kao iz topa - onaj s purejet agregatom!
Bez dileme, suvisne rasprave. Ostalo su rupcage bez dna.
I primjetio sam da se rijec "garancija" koristi u raspravi o karbosima. Moram upozoriti da je to iluzija, kod karbosa se smije koristiti rijec sreca, a kod purejeta vrijedi garancija u pravom smislu te rijeci.