javi se drugi put kad budes u Makarskoj da popijemo kavu i mozes odmorit malo kod mene!
Hvala lijepa na velikodušnoj ponudi, vidjeti ćemo makar sam se izvozao po "dalekom" jugu
Evo skupio sam ove sezone 9 vožnji koje su mi većinom čisti gušt pa da popravim malo zamrlu statistiku s mopedom i to ne bilo kakvim, nego s onim koji je na najlošijem glasu, Gilera Runner Purejet 50/70
Natucalo se dosta, oko 14 hiljada od početka godine, a ovdje ću samo prikazati 9 vožnji iznad 350km, da ne spamam sa popodnevnim đirevima do Varaždina i nazad
Vožnje su prikazane na karti, s tim da prava kilometraža često nije jednaka ovoj na karti s obzirom da sam se vrtio po nekim mjestima i tako, prenosim ono sa kmh/sata koji je izmjereno točan.
Trip 1 - 1.6.2016. - Bosanska Otoka - 400km
Posljednih se godina zaredalo da 6. mjesec bude u banani za 2 kotača, nije baš toplo, a promjenjivo vrijeme i kišurine su gotovo dio svakodnevnice. Pola godine je skoro prošlo, a ja još nisam odradio poštenu vožnju, tako da je samo pitanje dana kada ću se otisnuti iz kvarta. I eto 1.6. je trebao biti lijep dan, i bio je u Zagrebu, međutim čim najave mjestimične pljuskove (svaki dan) onda su jako velike šanse za pokisnuti. Prethodne sezone sam načeo dionicu do Pokupskog, par puta, novi asfalt, dinamičan i raznovrstan reljef, manje naseljeno područje, to me se dojmilo i ovaj put sam odlučio ići još dalje.
Dakle pičim iz Zg-a preko Velike Gorice na Kravarsko, Pokupsko i dolazim u Glinu, preko koje nastavljam dalje u smjeru juga kroz gorja i planine gdje nema skoro žive duše na cesti i dolazim do granice s BiH gdje je smješten Bosanski Novi (Novi Grad). S obzirom da imam zelenu kartu koja je obavezna za prelazak grane u BiH, odlučio sam prvi put da uđem s 2 kotača preko te grane i nastavio u smjeru zapada slijedeći rijeku Unu.
Putem sam zapazio da svaka kuća ima "radar" pa sam usporio za svaki slučaj
U nastavku slijede slike krajobraza i rijeke Une, išao sam do Bosanske Otoke kada sam primjetio kišne oblake iz smjera zapada, preostalo mi je da se vratim doma uz želje da mi kiša ne ugasi gušt vožnje. Inače bih nastavio do Plitvica, a motalo mi se po glavi da izbijem na Karlobag.
Jaoo vidi ih što se mršte
I ovdje je počela igra tko će koga izbjeći
Kako kilometri idu, sve više zapažam mokre ceste, ali ja još nisam osjetio kiše
Ovdje je pljusak prošao netom prije negoli sam naišao
I stigao suh istom rutom do Zagreba, tu sam još nešto riješio u okolici i taman zaokružio đir na 400km.