Tehnički kutak > Garaža
piaggio zip 50
lixtronic:
Hm, da ima smisla, inače bi ga zakopalo u polutke, treba nekad malo i razmislit da... ništa onda moram to raskopat pa vidit kakve su opće polutke unutra, za sad remen stoji pri vrhu polutki kako bi i trebao, to je okej, treba samo vodit kakve su polutke i ako su te banana stare :toothy12: onda tražit nešto od novijih pia motora, i još imam jedno neodgovoreno pitanje koji remen uzet ako će ic hi speed i 134 polutke? Trenutno je gore 724 remen
edit...
imam tu kod sebe najvjerojatnije jedan multivar za probat, tj da mi dečko posudi pa da vidim kako remen stoji i šta tu točno ne paše, jer člana shokre nisam baš najbolje skužio, da će onda remen bit pre velik ili pre mali ( multivar je sa nrga mc3 ) pa cemo se onda runner ako je to sve po psu dogovorit za taj hi speed, možda čak mogu posudit i serijala vario od novijeg pia da vidim u čemu je točno razlika između mojeg i novijeg, ako su isti onda nebi trebao bit probem sa remenom jer ako je isti kao novi serijski onda ce i hi speed i multivar normalno radit na trenutnom
i da još sam htio pitat a nikako da se smislim, u čemu je točno razlika između mojih malih polutki (128) i veliki (134) osim u promjeru, zašto stariji tip ne valja?
Shokre.:
mislim da ne pašu nove polutke na stari tip dekla od getribe jer struže nešto po deklu, ili dolje kod ležaja ili gore rub polutke, treba probat pa vidjet u čemu je točno problem, ja to nisam nikad isprobavao nego sam stavio odmah cijeli overrange ali znam da je MAKO tu sa foruma nešto govorio o tome,potrazi tu na forumu,bilo je riječi negdje o tom,ili pogledaj njegove postove,meni se neda trazit :)
Tomi_ZG:
Stari tip ne valja pošto ima banana nelinearne kanale i okretaji padaju u rupu,to je smrt na tjuniranom skuteru,dobre su jedino za vozit pod blokadom,nisu ni nove ful linearne al su puno bolje
Mada sam nedavno vidio i jedne 134 nelinearne,kanali koma,za bacit u smeće
lixtronic:
znači fora je samo u nelinearnosti kanala, okej super, skužio, šta se tiče struganja i zapinanja pobrusit cu ja blok nikakav problem, a ako i bude došlo do toga da baš baš nikako ne stanu u blok skinut cu ih milimetar dva na tokarski, nece toliko utjecat na balans jer su pune za razliku od zvona koje treba balansirat jer ima rupe po sebi... dal ima neko odgovor za remen koji će mi trebat?
opet edit, ne mislm dovoljno dok pišem
ova igra sa oversize polutkama ce bit na dlaku dlačicu jer sada su ove 128 nekako ne na knap ali ono recimo da ima na gornjoj strani nekih 3 milimetra a na donjoj možda i manje, 134 je sa svake strane veća 3 milimetra... možda neće trebat tokarit ali blok ce se morat brusit 99%, vidit cu moram to posudit od nekog da vidim o čemu se točno radim
(mjere govorim iz glave ali računam da je remen nekih 3 milimetra debel i njega sam skoro cijelim opsegom polutke mogao zagurat i onda mi je dole zapelo tj nisam ga mogao stavit bez skidanja zvona)
Shokre.:
evo pa studiraj u čemu je razlika...OBJE SU 134 mm
ove prve su overrange polutke DO 1999 godine
http://www.scooter-center.com/en/product/M618234/Pulley+inner+MALOSSI+Torque+Drive+MHR+Piaggio+50+cc+134mm+till+1999?meta=?cat=CAT_ANTRIEB_WANDLER
a ove su overrange polutke od 2000 na dalje..
http://www.scooter-center.com/en/product/M6113101/Pulley+unit+MALOSSI+Torque+Drive+MHR+Piaggio+50+cc+134mm+since+2000?meta=?cat=CAT_ANTRIEB_WANDLER
meni se ovako na oko čini da je stvar u lezaju, tj da je jedna tipa polutki više "udaljena" od poklopca getribe od druge...
barem po ovim slikama
[privitak je izbrisao admin, stariji od 4godine]
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju