Općenito > Generalno o skuterima
nexus 500
steeef:
ne gleda se na ventilvaru nego na variomatu do kud remen ide,ako je ventilvar siri u promjeru,neznam kak bi mogel doc do njegovog vrha dok je u vrhu variomata.
noky007:
Identični su promjeri...
steeef:
na oko se vidi da nisu.
variomat dodje do ventilvara prije nego skuter postigne krajnju brzinu,kakvog god oblika rolica bila,nagurala ga bude do kraja.
uz to da sad remen izlazi vise van nego sa standardnima imal bi i vecu krajnju brzinu na sa std. rolicama.
noky007:
Jesi vozio kad bicikl? ;D
Nisi nužno najbrži u 24 brzini, samo manje pedaliraš (ako imaš snage) nego onaj koji vozi paralelno uz tebe u recimo 21, i ak ti dođe minimalna uzbrdica moraš šaltat nižu jer usporavaš, dok ovaj koji je u 21 ima još fore peralirat.
Napisao sam konkretne brzine i okretaje prije i nakon servisa, i budala vidi da su okretaji puno niži na brzinama iza 115km/h, a na to mu bome ne utjeće širina mišje pizde novog remena.
Ako se naprijed remen popne "više" i iza će sjest nešto niže, naravno onoliko koliko dopušta širenje stražnje remenice, kad dođe do kraja pina nema više kamo, i to je jedni način za smanjit i do onih 800-1000rpm u odnosu na standard.
Da sam se osvrtao na tvoje postove nikad ih ugradio ne bi, jer širiš dezinformacije bez pokrića, a nemaš iskustva s istima na master agregatima.
Ja sam samo s tim rolicama dobio ono što sam tražio, vozim po otvorenoj cesti 80% i maknuo sam motor u područje između 4000-5000rpm na brzinama do 100km/h, a kad vozim a/c skuter mi se vrti manje nego serijski, samim tim održavam 120 na 5500 čuvam mašinu, a kad trebam prestić nekog okretaji odu na 7200-7300 di ima najveću snagu i ubrzava ko metak do 140-150km/h.
Ja u ni jednom trenu nisma pljuvao aftermarket variomate, dapače zašto ih ne ugraditi, a ono što sam ugradio sebi, sam i elaborirao i stojim iza toga te će shvatit svatko ko malo pročita između redova :icon_thumright:
Stvar kao takva funkcionira i traje, a nije veliko ulaganje.
Over&Out offtopic žešći čovjek kupuje nexusa zgadit će mu se 500-tka prije neg ih krene gledat :sad3:
Corector:
Iskustva su dobro dosla, a ako mu je malo 250, biti ce i 500, pa ce napraviti sljedeci korak. Rolice ili vario :laughing7:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju