Budem kasnije stavio sliku od zvona.
Inace na minarelli masinama je najbolje promjeniti i zvono kada se mijenja kvacilo jer je serijsko uze od navedena 3 kvacila (fly, delta, rms) i na taj nacin ne iskoristavate puni potencijal kvacila jer dio ferode po duzini nije pokriven sa zvonom.
To sam isprobao i razlika se jako osjeti, a vidljiva je na slici.
Evo jedna usporedba serijskog i rms zvona. Wing bell je negdje u sredini.
Srećom kaj sam svoj Fly (bivši) malo koristil jer mi nije bilo jasno zašto kuplung samo 60% ferode "prima". Hebemu, pa zato jer je serijsko zvono gore bilo! Ne bi smjelo RMS bit preko 350 kn jer tolko sam ja novi Fly platil!
Jel bi mogo nabavit RMS kvačilo i taj kuplung za 600 kn?
I još jedno pitanje: Dal će se pomićna polutka raširit do kraja? To mi je najbitnije
Po mojoj procjeni, taj kuplung sa zvonom ne prelazi 500kn.
E sad problem koji nastaje sa koristenjem rms zvona. Posto je dosta sire od serijskoga, pomicna polutka ne moze doci u max. omjer, potrebna su 1-2mm. Razmisljao sam da "skinem" onaj rub pomicne polutke i na taj nacin bi rijesio problem. Ali kod Roberta pomicna polutka ne radi te probleme i to je onda savrseno
I saznao sam da je TOP-ov variomat jedini koji dize remen do vrha na minarelliju sa serijskim polutkama. Multivar i Polini nikako ne mogu podici remen do vrha, uvijek ostane 3-4mm. Multivar i polini ce podizati remen tek kada se stavi malossi overrange. To je problem koji me je dugo mucio, jos trebam isprobati topov variomat i doci do zakljucka iako nije na dobrom glasu.
Sa multivarom sam zakinut i vozim se sa kracim prijenosnim omjerom.... uvijek sam koristio remenje za minarelli, nisam probavao sa sirim ili duzim jer zadnje polutke to ne dozvoljavaju.