Da ne otvaram novi topic.
Do sada sam isprobao nekoliko kvacila na minarelli masinama. Sva su bila u voznom i dobrom stanju. Rijec je o serijskom kvacilu, malossi fly, delti i nepoznatom kvacilu koje cu nazvati "no name".
Najbolji dojam ostavlja "no name"kvacilo. To kvacilo ima najvecu povrsinu jedne ferode, sto znaci da ima ukupnu najvecu povrsinu.
Serijsko ima najmanju povrsinu feroda i na jacem setupu samo klize i ne moze prenesti moment na kotac.
Malossi fly ima nesto vecu povrsinu, malo su duze i sire ferode te je primjerenije za malo jaci setup od serijskoga.
Malossi delta ima malo krace, ali sire ferode od fly-a, osjeti se da je bolje od prethodna 2 kvacila.
"No name" kvacilo ima vidljivo najduze ferode, za 8mm otprilike dulje nego u delte i sire za 1-2mm od delte. Bas se vidi da je masivno i zvono je sire.
Sve je koristeno u optimalnim kombinacijama, serijsko kvacilo i zvono, malossi fly kvacilo i obicno malossi zvono, delta i wing bell, "no name" i zvono rms.
Zanimljivo je to da "no name" sa 20 000km, otprilike je jednak ili cak bolji u performansama od delte koja nema ni 3000km.
Kada usporedim cijenu delte i "no name" kvacila koje je sigurno duplo jeftinije, definitivno se isplati ovo drugo. Zabrijao sam da cu sa deltom dobiti osjetno vise, ali sam se razocarao. Prednost delte je sto se moze ugodjavati prema vlastitim potrebama, ali i ovaj "no name" se moze ustimati jer na njega idu sve opruge
. Inace "no name" ima oko 20 000km i ferode su jos upotrebljive, ostalo je jos oko 1/3 "mesa".
"No name" kvacilo je meni nepoznata stvar koju nigdje ne mogu pronaci