Tehnički kutak > Tuning skutera

Malossi delta i wingbell minarelli - info

<< < (16/24) > >>

dhorvat:

--- Citat: SlowRider - 02 Studeni, 2008, 23:23:06 ---Nadam se da ne donosim prerano zakljucak, presao sam oko 200km. Malossi fly i obicno malossi zvono su sr*nje. Zvono i nema toliko veze koliko kvacilo, nula bodova. Za skuter sa serijskim cilindrom je super, ali za nesto jace od toga je koma. Moze posluziti na jacem setupu za one koji vole laganiji start.

Vjerojatno nabavljam novi rms, iako je stari rabljeni bolji od trenutne kombinacije, ali prvo ce past testovi...

Vjerojatno cu prodavati ovaj fly i zvono, sve je kao novo, a imam i sport paket opruga koje su nove.

--- Kraj citata ---

Sad vidiš zakaj sam ja prodaval praktički nekorišteni Fly...

Samo da ga se riješim jer tvornički kuplung mi duplo bolje prima od fly-ja...

J#biga kad je Fly samo pola ferode bio iskorišten na serijskom zvonu (malo više).

SlowRider:
Evo danas jedan update. Nabavio sam od frenda gotovo novo RMS kvacilo i zvono, kupljeno je u Benconiju i cijena kvacila je 299kn, a zvona 149kn.

Kvacilo nije 100% identicno kao moje, razlike su minimalne ali ipak postoje. Duljina feroda je ista, ali ovo kvacilo od frenda ima malo uze ferode, max. 2mm. Ima prednost sto je lakse...

Zvona su 100% identicna i to je do sada najsire zvono. E sad trebam isprobati njegovo kvacilo da vidimo razliku.

.... evo izmjerio sam bitne razlike u sirini i slikao to kvacilo.

Ovaj novi model sto sam posudio od frenda ima istu duzinu ferode koja iznosi 60.7mm, ali je zato nesto uza 15.7mm. Moje staro rms kvacilo ima istu duzinu ali je sirina 17.9mm i u potpunosti iskoristava rms zvono.

Ova 2 zvona su 100% ista, lijevo je jako malo koristeno, kao novo, a desno ima oko 8000km (samo je malo prljavo i za nijansu tamnije).

Lijevo je model koji se moze kupiti u Benconiju, a mozda cak i desni  :dontknow:

Na slikama se vidi koliko je potroseno moje (desno) kvacilo koje ima oko 20 000km.

I iskoristivost zvona:

Hrga:
u ljepo objasnjeno slow... al svejedno iako su ferode na novom tipu kvacila uze ono ipak hvata bolje od ostalih kvacila?

SlowRider:
Danas sam testirao ovo novije rms kvacilo. Odmah cu reci da je lose, jednostavno nije ni blizu ovom starom kvacilu koje sam do tada imao. A posto je novo olaksano na ferodi onda duze proklizuje jer se stvara manja sila pri centrifugi.

Novo rms kvacilo je bilo namjesteno da hvata na 4200rpm, ali mi masina zakuca odmah na 10 000rpm i drzi do 30-km/h...
Kad sam stavio staro kvacilo osjetio sam ogromnu razliku u momentu i trzaje pri dodavanju gasa...

Sad se trebam baciti u potragu takvog istog kvacila, a danas sam izravnao iskrivljene ferode i trebao bi iskorsiti veci dio povrsine ferode.

Jos cu malo obratiti paznju na deltu, odnosno da utvrdim da je ovo bolje  :frajer:

PitBull Aerox:
kako si izravnao iskrivljene ferode?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju