Tehnički kutak > Garaža
Yamaha Aerox by robyakarider
dacerovs:
Ja sam je izbacio vanka, jedna briga manje, radim 2.5-2.8% mjesavinu i tjt
Sent from my iPhone using Tapatalk
robyakarider:
ne pada mi na pamet to, zato sam i kupio skuter da ne moram raditi mjesavinu ;D
dario007:
Koliko sam vidio ima ta motoforcova sa dva dodatna limića i sa njima bi se dala pojacati.
Vidim i da ima dopplerova verzija dodatnog limica za kupiti.Nisam nasao koliko bi to trebalo jace mjesati ali jace je od serijske vjerovatno.
evo link sto sam nasao...
http://www.maxiscoot.com/cgn489446-3.html
Toni46-Ne sumljam ja da je tebi sljakala ta kombinacija sa serijskom pumpom ali onda strogo zahtjeva tocenje full sintetike i uvijek je u podsvjesti ono koliko to podmazuje...Ajde uzmimo za primjer da serijala aerox trosi 3.5L pri punom gasu i mjesa 2% ulja.Okretaji nisu problem posto radi preko zubcanika pa na visim okretajima daje i vise ulja.Ako bi vozili ovu mhr replicu pun gas potrosila bi primjera 5.5L a tu je problem jer u punom gasu di je najpotrebnije bi vozili sa postotkom ulja 1.27%
Toni46:
--- Citat: robyakarider - 31 Srpanj, 2017, 06:30:42 ---ti imas 17.5 karb?
ma nije da se previse brinem, bio sam vec otvorio topic sa tim pitanjem, svi kazu da ce ici sa serijskom pumpom
kvalitetno ulje i gas
--- Kraj citata ---
19 je karb
--- Citat: dario007 - 31 Srpanj, 2017, 11:05:54 ---Koliko sam vidio ima ta motoforcova sa dva dodatna limića i sa njima bi se dala pojacati.
Vidim i da ima dopplerova verzija dodatnog limica za kupiti.Nisam nasao koliko bi to trebalo jace mjesati ali jace je od serijske vjerovatno.
evo link sto sam nasao...
http://www.maxiscoot.com/cgn489446-3.html
Toni46-Ne sumljam ja da je tebi sljakala ta kombinacija sa serijskom pumpom ali onda strogo zahtjeva tocenje full sintetike i uvijek je u podsvjesti ono koliko to podmazuje...Ajde uzmimo za primjer da serijala aerox trosi 3.5L pri punom gasu i mjesa 2% ulja.Okretaji nisu problem posto radi preko zubcanika pa na visim okretajima daje i vise ulja.Ako bi vozili ovu mhr replicu pun gas potrosila bi primjera 5.5L a tu je problem jer u punom gasu di je najpotrebnije bi vozili sa postotkom ulja 1.27%
--- Kraj citata ---
Kad bi tocio full sintetiku ne vjerujem da bi mi sagorjevala. Tocim motul polu sintetik. Ulja mi trosi dosta. Tako da vjerujem da ga dobro i podmazuje.
dario007:
Ufff sad je to malo teze ovako prst puta oko znati.Ja nagadjam da je tvornicki podesena na 2%,mozda se radi o 3%.
:dontknow:
Trebalo bi napraviti ono sto je Dax radio,voziti na mjesavinu a crijevo ulja spojiti u flasicu i vidjeti o kojem postotku se zapravo radi.Onda bi se dobila realna cifra i onda se zna jel ulja dostatna ili treba kemije izvoditi.
Limic je 12 eura i to je mala cifra koja moze spasiti termogrupu od 200+ eura,tako da bi ga ja svakako uzeo u obzir. :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju