Općenito > Generalno o skuterima
Moj Aerox - montiranje karika...
Antares:
Jel nužno stavljanje većeg karba da bi replika trajala?
Koliko je veća potrošnja nego kod gusa?
Jel više treba paziti na način vožnje kod gus-a ili alu?
3alfa3:
--- Citat: Antares - 06 Listopad, 2008, 20:14:41 ---Jel nužno stavljanje većeg karba da bi replika trajala?
--- Kraj citata ---
A niej nuzno, ali da je pozeljno - je. U kombinaciji sa tvojim spuhom koji ima promjer grane 22 ili 23mm, mogao bi jos sa 17,5mm karbom, ali tu ti ne mogu reci nista o trajnosti. Meni je sa nesto jacim spuhom zacvikao u roku 200-300km (spalilo je klip)
--- Citat: Antares - 06 Listopad, 2008, 20:14:41 ---Koliko je veća potrošnja nego kod gusa?
--- Kraj citata ---
Pitanje da li je veca. Ako je, to je zbog malo visih okretaja na kojima radi. Meni skut trosi na otvorenoj cesti 4,8-5 litara ako stedim, 5-5,3 litre ako ne stedim, a 5.5 litara ako ga gazim do kraja. U gradu najcesce oko 5.5 litara. Sve sa 19 karbom (Dellorto PHBG 19 BD preradjen u BS)
--- Citat: Antares - 06 Listopad, 2008, 20:14:41 ---Jel više treba paziti na način vožnje kod gus-a ili alu?
--- Kraj citata ---
Gus je zahtjevniji i kod razrade i kod odrzavanja dok aluminijski razradis prakticki u dvoristu, a i zagrijavanje prije voznje je puno manje i kit ne trpi toliko kad ga vozis nezagrijanog. Da ne pricamo o boljem hladnjenju jer aluminij odvodi toplinu oko 550% bolje od gusa (5,5 puta). To je zapravo bitno u tvom slucaju jer imas jako mali hladnjak koji je isti kao i moj.
Alu kit stedi i ulje - on radi super sa 2%, a gus treba 2.5%+
SlowRider:
--- Citat: Antares - 06 Listopad, 2008, 20:14:41 ---Jel nužno stavljanje većeg karba da bi replika trajala?
--- Kraj citata ---
Replica zahtjeva vise novih i izdrzljivijih dijelova nego gus na kojemu mozes ostaviti neke serijske dijelove...
Potrosnja je veca za nekih 0.5L-1L
Gus trebas vise paziti nego replicu...
eto alfa napisao prije mene...
dhorvat:
--- Citat: SlowRider - 06 Listopad, 2008, 20:14:19 ---
--- Citat: 3alfa3 - 06 Listopad, 2008, 20:08:29 ---2. ovaj kit koji sada vozim ima oko 23 tisuce km od kojih 9500 sa prvim karikama, a ostalih13000+ sa drugim klipom i
--- Kraj citata ---
Horvat, imas konkurenciju... :laughing7:
--- Kraj citata ---
:toothy9: Hehehe... ne gledam ja to
Ali se klanjam replici! I to ne radi alfe nego radi dottorea. Kako je to išlo...!! I fakat je nepoderiv kit! To me čudi. I to na ZX-u!
Samo problem je kaj trošiiiiiiii... Nije mogo prek 95 kilometara napravit sa 5,5 litara tankom! 21 del'lorto, 90 dizna ak se ne varam.
Ja sam htel gusa pa zato je tak kak je. Mislim da je replica u svojoj klasi najisplativiji kit. Gle, 18 i nešto sitno tisuća sam napravil sa prvim karikama na trophyju koje sam sad zamijenil. Nemam ja još tolko staža kolko on ima na replici al ću ga doć sa kilometrima ako Bog da :icon_thumright:
Jer meni motor nemre stajat duže od 9 sati a da ne moram nekud ić. Maximalno mi se desi da 3 dana ne radi i to je jednom ili dvaput na godinu. Jer mene snijeg i led ne diraju baš :toothy3:
Svaka čast alfi... 23 hiljade sa aluminijom... Znači da čovek pazi kak se vozi... A ne ono: pali rano ujutro i gas do kocena. :nono:
3alfa3:
--- Citat: SlowRider - 06 Listopad, 2008, 20:25:01 ---
--- Kraj citata ---
Replica zahtjeva vise novih i izdrzljivijih dijelova nego gus na kojemu mozes ostaviti neke serijske dijelove...
Potrosnja je veca za nekih 0.5L-1L
Gus trebas vise paziti nego replicu...
--- Kraj citata ---
E da, replica ima vise snage od gusa i nova (kvalitetnija) radilica je preporucena, ali obzirom da je njegov skuter prakticki nov (a i piaggio radilicu ima), ne vidim razlog zasto nebi mogao voziti replicu sa yasuni R-om kad su okretaji ispod 11000 u svakom slucaju (10500 kroz ubrzanje je idealno u toj kombinaciji).
On vec ima multivar2000 i kevlar remen, a kuplung je na piaggiu relativno kvalitetan pa je i tu miran.
Jedino sto bi ja stavio u slucaju replice je 19karb
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju