sta je ustvari taj Technosynthese®?
evo definicija s motulove stranice:
Što znači Technosynthese®?
U današnje vrijeme pojmovi ‘polusintetički’ i ‘sintetička osnova’ se olako primjenjuju i najčešće ne odgovaraju istini. Ti pojmovi nisu zaštićeni i zato se proizvodi dobiveni miješanjem mineralnih baznih ulja s vrlo malim udjelom sintetičkog baznog ulja mogu nuditi kao djelomično sintetička ili polusintetička ulja što ne odgovara činjenici. Jasno je da kvaliteta tako dobivenog proizvoda odgovara mineralnom, a nikako ne sintetičkom proizvodu.
Motul-ovi proizvodi dobiveni na osnovi ‘Technosynthese®’, (s obzirom na stanje tržišta sirovina) iz različitih specijalnih mješavina sintetičkog baznih ulja mogu sadržavati Ester i tek mali dio mineralnog baznog ulja u slučaju da se želi dobiti ciljana kvaliteta koja pokriva zahtjevne proizvođače, a koji svojim preporukama to potvrđuju.
znaci koliko ja shvacam to je polusintetika u pravom smislu te rijeci,konkretno se radi o motulovom Scooter expert 2T,trazio sam u tokicu polusintetiku za dvotaktni skuter,za taj expert sam cuo da je dobro ulje,jos neke dijelove sam uzeo,covjek mi je strpao u vrecicu i otisao sam,sad doma gledam uopce nije etiketa kakvu sam vidio na internetu to je ovakvo pakiranje
a ja sam dobio ovo
realno i na jednom i drugom pise technosyntese a i na motulovoj stranici je ovo drugo zeleno pakiranje,ustvari kad drzis mis na nazivu ulja pokazuje ovu prvu sliku a na stranici otvara ovu drugu,ne bi me to toliko ni mucilo nego kad sam otvorio ulje mozda sam ja glup al ulje ZELENO,pa to sam vidao samo za kosilice takvo ulje....
kakvo je to onda ulje,mislim znam da se moze mjesat sintetika i polusintetika al malo mi zgledalo to glupo nasut zeleno ulje u zuto
mozda sam glup,vozim aute i motore velike 20 godina al ulje u boji sam stavljao jedino u kosilicu,mada sam cuo da ljudi cak i to sipaju u skutere,jer na kraju sta je skuter nego velika kosilica,haha