Kad sam kupio svoj bic, registrirao sam ga na policiji, ali to ti ne znači ništa jer jer pazi ovaj primjer.
Prijaviš krađu, daš broj šasije i oni ti traže bicikl po opisu i broju šasije na području županije.
Nemaju povezano međužupanijski.
Naravno ekipa je povezana te se kradu bicikli recimo u Rijeci i dolaze u Zg.. itd...
Policajac u zg-u provjeri broj šasije i oni ne vide da je bicikl ukraden.. i tako u krug.
Ekipa koja je povezana nadrmaju kombi biciklima u vž-u i furaju u opatiju recimo, tam druga ekipa da njima bicikle iz Opatije koje onda oni furaju u Vž..
Pobruse brojeve, a ti plači kolko hoćeš. Na žalost tako je, a nemreš dokazat ništa.
Sve ti je jasno kad sam čuo da se čak naručuju bicikli po naruđbi.
Moguće da je bicikl iz švice il iz Njemačke jer u Zelini imaš hrpu naših poštenih "gastarbajtera" koji ih furaju i odozgo.
Zelina je kolko sam skužio centar neki jer je autobusni kolodvor, ajmo reć malen, ali busevi vozi u ZG-BJ-KŽ-VŽ.. itd
Pričao sam s policajcem o tome ali zbog nikakvih dokaza ne mogu dokazati ništa...
Nema veze kaj je to bicikl.. da je i ribički štap il bilo kaj drugo, ukradeno je i trebalo bi biti pronađeno i počinitelj sankcioniran