vidim tu se neki diskovi spominju al po meni disk na sajlu je prevara, ili hidraulika ili klasični V-brake, a na biciklima u tom cjenovnom rangu nema hidrauličnih kočnica tak da V-brake
Ti bicikli koji su kao neka marka ali njihov low end model isto nisu neka sreća, imaju jeftine obruče i žbice, zadnja naba je većinom za kranc a ne kazetu (tih jeftinih kranceva sam nekoliko potrgao, valjda sam prenabildan od višesatnog treniranja sjedenja za kompom svaki dan) a i na nabi s krancom se osovina puno lakše popiga jer je lager na strani kranca duboko unutra a ne na samom kraju osovine.
Takvi jeftiniji kotači se na hardtail biciklu dosta lako popigaju (ne jako al tolko da se vidi da nije ravan) u gradskim uvjetima jer je gradska vožnja zapravo puno grublja prema biciklu nego kaj se na prvi pogled čini. Rupe, rinzoli, a sve tvrdo (asfalt, beton) - podloga koja ne pruža nikakvu amortizaciju za razliku od zemlje. Zadnji amortizer tu puno pomaže, makar bio našpanan na tvrdo da ne pluta bicikl kod pedaliranja, al da može pomoć kod jačih udara.
Moj gradski bicikl je krenuo od relativno jeftinog (al ne baš najjeftinijeg krša) no-name full suspension bicikla kojem sam promjenio par kritičnih gluposti
- bolja prednja vilica, tvorničke su na takvim biciklima smeće
- zadnja deore naba za kazetu + kazeta 11-32 (8 brzina), quick release osovinu koja dođe s nabom sam maknuo i stavio klasičnu punu osovinu
- udobni široki sic iz lidla (60 kn) + gel navlaka (30kn), nije skupo, nije ni lijepo vidjet na takvom biciklu al briga me, moji guzovi su mi daleko bitniji od tuđeg mišljenja
- 1.5 slick gume, malo deblje bile još bolje za grad al često se vozim i doma po zagorju di mi paše tanka guma
Vjerojatno se neki neće složiti sa mnom al pošto je Zvone teški kemičar, htio sam ipak napisat