Ostalo > Razne offtopic teme :)

Bicikl s debelim gumama

<< < (7/14) > >>

steeef:
trek je preskup za to kaj se dobije sa njim jer je razvikan..
npr za iste pare se nadje kona koja nije tolko razvikana ali sa kvalitetnijim i boljim dijelovima ma sebi..
nikad nebi taj trek kupil,ni da stampam novce

Infernus:
vidim tu se neki diskovi spominju al po meni disk na sajlu je prevara, ili hidraulika ili klasični V-brake, a na biciklima u tom cjenovnom rangu nema hidrauličnih kočnica tak da V-brake  :icon_thumright:

Ti bicikli koji su kao neka marka ali njihov low end model isto nisu neka sreća, imaju jeftine obruče i žbice, zadnja naba je većinom za kranc a ne kazetu (tih jeftinih kranceva sam nekoliko potrgao, valjda sam prenabildan od višesatnog treniranja sjedenja za kompom svaki dan) a i na nabi s krancom se osovina puno lakše popiga jer je lager na strani kranca duboko unutra a ne na samom kraju osovine.
Takvi jeftiniji kotači se na hardtail biciklu dosta lako popigaju (ne jako al tolko da se vidi da nije ravan) u gradskim uvjetima jer je gradska vožnja zapravo puno grublja prema biciklu nego kaj se na prvi pogled čini. Rupe, rinzoli, a sve tvrdo (asfalt, beton) - podloga koja ne pruža nikakvu amortizaciju za razliku od zemlje. Zadnji amortizer tu puno pomaže, makar bio našpanan na tvrdo da ne pluta bicikl kod pedaliranja, al da može pomoć kod jačih udara.

Moj gradski bicikl je krenuo od relativno jeftinog (al ne baš najjeftinijeg krša) no-name full suspension bicikla kojem sam promjenio par kritičnih gluposti
 - bolja prednja vilica, tvorničke su na takvim biciklima smeće
 - zadnja deore naba za kazetu + kazeta 11-32 (8 brzina), quick release osovinu koja dođe s nabom sam maknuo i stavio klasičnu punu osovinu
 - udobni široki sic iz lidla (60 kn) + gel navlaka (30kn), nije skupo, nije ni lijepo vidjet na takvom biciklu al briga me, moji guzovi su mi daleko bitniji od tuđeg mišljenja
 - 1.5 slick gume, malo deblje bile još bolje za grad al često se vozim i doma po zagorju di mi paše tanka guma

Vjerojatno se neki neće složiti sa mnom al pošto je Zvone teški kemičar, htio sam ipak napisat :D

zvonkec92:
ja da se razmem u to sigurno bi sklepal neku sklepotinu al ja o biciklima nemam pojma pa bi rade kupil gotov proizvod dase ne zajebavam sa tuningom.

Josip-98:
Ima Trek 4300 gume 26x2.10 tvornicke bontrager bile sasvin solidna bicikla bila, plus sta je sve trpila i nije se nikad iskrivila felga double wall su bile
Zivila je na zadnjem kolu, saltalo se s pedalanjem bas bi je zakla i sve je trpila. Samo je jadnica dusu ispustila tocnije prednju vilicu koja je napola blokala od pustog cupanja nakolo
Zvonkec gledaj nesto polovno da je nekakva marka izbjegavaj one pevec, interspar konzum sheme

balki:
Baci oko na oglase:
17954475
18246646
18539852
8981546
....i secer za kraj! Ovo bi bio moj low budget izbor:
13299875
(Izgleda da je varen swing arm blizu drop outa pa provjeriti)

...i obavezno gledaj samo one kojima velicina rame odgovara tvojoj konstituciji.
Ja sam npr 187cm visok i relativno proporcionalan pa vozim 19.5" (L) full suspension bic.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju