Ostalo > Svijet računala i mobitela

ATI Sapphire HD4850

<< < (16/22) > >>

vktr:

--- Citat: eladio - 02 Listopad, 2008, 00:16:07 ---ovo je moj setup :

1. procesor e2160 1.8ghz@3ghz  (9x333) uz vrlo malo malo dodavanja napona i to najvise jer i ploca malo laze i daje manje nego sto treba (isao je i preko 3,4 ghz , cak i 3,6 ghz -100% overclock  :toothy9: , ali nista dodatno puno ne dobijem , par sto marka, a voltaza mu se mora dosta dici pa sam ga zadrzao na 3 ravno gdje se ni malo ne muci )
2. ploca gigabyte p35 DS3L verzija (ona najjeftinija  :icon_biggrin: ) , radi super! pogotovo u ovoj kombinaciji , chipset se jako jako grije uz visoki FSB i takt proca , pa je to glavni razlog zasto proc ne dizem preko 3ghz
3. mushkin value 2x2 gb 800mhz@667 --hehe , ram sa downclockao  , FSB:DRAM 1:1 , ali radi na 4 4 4 12  :)

--- Kraj citata ---

e na kojem naponu držiš proc, jer istu matičnu i proc ima buraz pa mu nije nešto stabilno na 3ghz sa 1.35v, a dalje mu ne želim davat napona  jer se grije dosta, a stavio sam mu stock cooler od mog q6600 koji je duplo viši neg stock od e2160.

eladio:

--- Citat: scemby - 02 Listopad, 2008, 00:17:33 ---Eladio: ne kuzim te latencije na ram-u  :dontknow: :dontknow:, citao sam o tome u pc chipu al nisam bas skuzio za sta je to. Mozes li mi malo objasnit to? Mislim da ako ih smanjis da ti se smanje i mhz al da nesto dobijes bolje, a ako ih povecas povecaju ti se i mhz i opet dobijes nesto, dal je to kao na hard disku vrijeme pristupa ili...

--- Kraj citata ---

jedno nije vezano za drugo tako direktno kako ti mislis..

gledaj to ovako..

memorija ako radi na 800 mhz 5 5 5 15 je sporija od memorije koja isto radi na 800 Mhz ali na 4 4 4 12 tajminzima

ti kupujes memoriju na 1600 Mhz , nacelno duplo brza od ove moje , ali tvoja mema radi na 10 10 10 20 (tako nekako) tajminzima , dakle nacelno duplo sporija..

u konacnici ispada da je isto.. realno nije bas, nesto malo je ddr3 ipak brzi u realnim testovima, ipak zanemarivo ako gledas cijene

ipak, ddr2 nema tu puno vise mogucnost napretka, a DDR3 ocekuj i na 2400 Mhz i vise, a tada je to ipak vidljivo brze bez obzira sto su mu latencije sve opustenije i opustenije..

to je onako jako u grubo objasnjeno  :icon_biggrin:

i ne zaboravi, uvjek je bolje imat vise rama nego manje , bez obzira na te male razlike u latencijama i megahercima, taj zakon postoji dok god postoje windowsi i to nikad ne zaboravi  :icon_biggrin:

kod memorije treba eventualno jos paziti da ne gusi FSB ako zelis clockat s visokim FSBom  :dontknow:

eto  :redface:

eladio:

--- Citat: vktr - 02 Listopad, 2008, 00:24:51 ---
--- Citat: eladio - 02 Listopad, 2008, 00:16:07 ---ovo je moj setup :

1. procesor e2160 1.8ghz@3ghz  (9x333) uz vrlo malo malo dodavanja napona i to najvise jer i ploca malo laze i daje manje nego sto treba (isao je i preko 3,4 ghz , cak i 3,6 ghz -100% overclock  :toothy9: , ali nista dodatno puno ne dobijem , par sto marka, a voltaza mu se mora dosta dici pa sam ga zadrzao na 3 ravno gdje se ni malo ne muci )
2. ploca gigabyte p35 DS3L verzija (ona najjeftinija  :icon_biggrin: ) , radi super! pogotovo u ovoj kombinaciji , chipset se jako jako grije uz visoki FSB i takt proca , pa je to glavni razlog zasto proc ne dizem preko 3ghz
3. mushkin value 2x2 gb 800mhz@667 --hehe , ram sa downclockao  , FSB:DRAM 1:1 , ali radi na 4 4 4 12  :)

--- Kraj citata ---

e na kojem naponu držiš proc, jer istu matičnu i proc ima buraz pa mu nije nešto stabilno na 3ghz sa 1.35v, a dalje mu ne želim davat napona  jer se grije dosta, a stavio sam mu stock cooler od mog q6600 koji je duplo viši neg stock od e2160.

--- Kraj citata ---

1,375 , hladan! oko 35 stupnjeva , orginal cooler..

provjeri da li ti je dobro legao cooler ili sta ja znam, jer taj proc se ne grije previse..

meni je isao max na 62-65 stupnjeva sa ovim orginal coolerom pri 3,6 ghz, ali tada je chipset bio nedodirljiv - vruuuucc , pa sam odustao od tih visokih FSBova  380-400 , vratio na 333 i radi sve hladno..

da se razumjemo chipset je i dalje vruc (iako senzor laze da nije) ali ipak dodirljivo vruc sto je u toleranciji  :redface:

vktr:
Stavio sam Arctic Silver 5 pastu i nije da prvi put stavljam kuler tako da ne bi reko da je u njemu problem, grije se u loadu tak do nekih 55-60 c
Ali to nije problem više me muči kaj se zbloksa, baca blu skrin i te gluposti, rame sam dignul nešto sitno al ne vjerujem da su oni problem... ma ne znam, sad je na 2.8 1.35 i drži stabilno, al ne bi bilo loše imat okrugli brojček :D 3

eladio:

--- Citat: vktr - 02 Listopad, 2008, 00:35:16 ---Stavio sam Arctic Silver 5 pastu i nije da prvi put stavljam kuler tako da ne bi reko da je u njemu problem, grije se u loadu tak do nekih 55-60 c
Ali to nije problem više me muči kaj se zbloksa, baca blu skrin i te gluposti, rame sam dignul nešto sitno al ne vjerujem da su oni problem... ma ne znam, sad je na 2.8 1.35 i drži stabilno, al ne bi bilo loše imat okrugli brojček :D 3

--- Kraj citata ---

jako me cudi da se toliko grije  :icon_scratch:
vidio sam puno ovih mojih i svi su uglavnom hladni kao moj

mozda te zadesila losa serija..

probaj kao i ja, stavi manji FSB, neki procevi imaju nize imaju FSB zidove , nemogu preko 360/370, downclockaj memoriju (da te ona ne koci, a i njoj neki put treba dati malo volta! )

dakle 9x334 (meni je 9x333=2997 , nije okruglo LOL  :icon_biggrin: , ti stavi 334 :redface: )  :dontknow:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju