Ostalo > Svijet računala i mobitela

ATI Sapphire HD4850

<< < (17/22) > >>

scemby:

--- Citat: eladio - 02 Listopad, 2008, 00:27:24 ---
--- Citat: scemby - 02 Listopad, 2008, 00:17:33 ---Eladio: ne kuzim te latencije na ram-u  :dontknow: :dontknow:, citao sam o tome u pc chipu al nisam bas skuzio za sta je to. Mozes li mi malo objasnit to? Mislim da ako ih smanjis da ti se smanje i mhz al da nesto dobijes bolje, a ako ih povecas povecaju ti se i mhz i opet dobijes nesto, dal je to kao na hard disku vrijeme pristupa ili...

--- Kraj citata ---

jedno nije vezano za drugo tako direktno kako ti mislis..

gledaj to ovako..

memorija ako radi na 800 mhz 5 5 5 15 je sporija od memorije koja isto radi na 800 Mhz ali na 4 4 4 12 tajminzima

ti kupujes memoriju na 1600 Mhz , nacelno duplo brza od ove moje , ali tvoja mema radi na 10 10 10 20 (tako nekako) tajminzima , dakle nacelno duplo sporija..

u konacnici ispada da je isto.. realno nije bas, nesto malo je ddr3 ipak brzi u realnim testovima, ipak zanemarivo ako gledas cijene

ipak, ddr2 nema tu puno vise mogucnost napretka, a DDR3 ocekuj i na 2400 Mhz i vise, a tada je to ipak vidljivo brze bez obzira sto su mu latencije sve opustenije i opustenije..

to je onako jako u grubo objasnjeno  :icon_biggrin:

i ne zaboravi, uvjek je bolje imat vise rama nego manje , bez obzira na te male razlike u latencijama i megahercima, taj zakon postoji dok god postoje windowsi i to nikad ne zaboravi  :icon_biggrin:

kod memorije treba eventualno jos paziti da ne gusi FSB ako zelis clockat s visokim FSBom  :dontknow:

eto  :redface:

--- Kraj citata ---

Ok, hvala na odgovoru, skuzio sam sada to. Pogledao sam spec. mojih rama koji dolaze i imaju latenciju 7-7-7-20, mislim da je to ok.
E jos nesto, maticna mi podrzava RAM do 1600mhz, i podrzava ram clockan na 2000mhz, dal mogu onda clockat ove rame od 1600 na 2000 i kako da to napravim jer ram nisam nikada clockao pa nemam iskustva? Dal procesor intel clockam u biosu ili ima program za to, amd se u biosu clocka? hvala

eladio:
pa uglavnom klokas iz biosa, iz windowsa to nikad nije to   :redface:

memorija se kloka kao nus pojava klokanja procesora..

dakle imas ovo :
Procesor Intel Core 2 Duo E8500 , 3.16GHz, socket 775, 6Mb cache, FSB 1333
njegov takt je direktno proizasao iz mozittelja procesora i FSBa

tvoj FSB je tu visokih prividnih 1333  , to ti u biti gledas kao "pravih" 333 (333x4=1333)

ovih 333 gledaj dalje kao jedino bitno,  iz toga ti sve proizlazi dalje..

tvoj mnozitelj je 9.5 x333 = 3,16 Ghz  koje ti vidis kad kupujes :glasses9:

ako dizes FSB (klokas) recimo na 400 , 400x9,5 = 3,8 , to je za tvoj procesor macji kasalj ;) 450x9,5 = 4275 mi se cini onako oke rezultat iako ovisi od serije mozda bude i punoo vise  :icon_biggrin:
nus pojava je i overclock memorije (ako to nisi sprijecio omjerom) koja ce ti raditi na nekih cca 2000 (trebalo bi izracunat, ne da mi se sad  :redface: )
uz dizanje ovoga FSBa sa 333 na 450 moras mjenjati omjere , ako moze ici na vece megaherce i to uz sto manje tajminge to bolje  :redface:

..memorija tvoja je u biti nacelno iako 1600 Mhz vec downclockana jer ne prati u omjeru 1:1 brzinu fsba! , kad bi pratila u omjeru 1:1 trebao bi kupiti nesto tipa 2664 Mhz..
iako taj omjer nije toliko bitan, pokazuje da taj p45 chipset nije spreman za novo najnovije a samim tim ni ploca ti nece biti dugorocna investicija, kao sto si i sam rekao podrzava 2000Mhz memoriju , ali ne i ove novije i brze!

scemby:
Za sada ja mislim da nema preko 2000mhz ram. Idem spavat moram u skolu sutra rano  :( :(, sutra ces mi malo objasnit za voltazu, kolko volti na kolko mhz i tako te omjere. Cujemo se sutra. Pozdrav i hvala

eladio:

--- Citat: scemby - 02 Listopad, 2008, 01:05:51 ---Za sada ja mislim da nema preko 2000mhz ram. Idem spavat moram u skolu sutra rano  :( :(, sutra ces mi malo objasnit za voltazu, kolko volti na kolko mhz i tako te omjere. Cujemo se sutra. Pozdrav i hvala

--- Kraj citata ---

http://www.pcekspert.com/news/20080929.html#58164

Buffalo je predstavio nove DDR3 memorijske module, ovoga puta deklarirane kao PC3-19200. Ta oznaka predstavlja brzinu od 2400 MHz, dok moduli dolaze u kapacitetu od 1 GB, a sami čipovi su iz Elpida 2.5 Gbps DRAM serije. Deklarirani su pri naponu od 2.1 V na latencije 11-11-11-34, no na standardnoj DDR3 voltaži od 1.5 V rade s latencijama 9-10-9-24 na brzini od 2096 MHz. Cijena i datum dolaska u prodaju nisu objavljeni.

scemby:
Kako se određuje ( po cemu ) voltaža na ram-u i procesoru?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju