Ostalo > Svijet računala i mobitela
ATI Sapphire HD4850
3alfa3:
--- Citat: scemby - 01 Listopad, 2008, 23:33:10 ---
--- Citat: 3alfa3 - 01 Listopad, 2008, 23:31:53 ---
--- Citat: scemby - 01 Listopad, 2008, 23:30:32 ---
--- Citat: 3alfa3 - 01 Listopad, 2008, 23:24:36 ---
--- Citat: scemby - 01 Listopad, 2008, 23:21:32 ---Ako ti nije do igranja igrica onda ti je ja mislim prejaka grafulja. Koje napajanje?
--- Kraj citata ---
Pa kosta 250tak kuna
Bitno je da ima pasivno hladnjenje (buka), hardverski dekoding HD videa i dual DVI. Imas neku drugu preporuku, a da zadovoljava te uvjete?
--- Kraj citata ---
http://www.autronic.hr/proizvodi/artPWC-HD4870.asp?ArtID=PWC-HD4870
Sta kazes na ovo, ima akceleraciju za video encodiranje i to? To bi i meni dobro doslo s obzirom da se bavim i obradom videa.
--- Kraj citata ---
Kazem da kosta 7-8 puta vise od ove koju gledam uzet ;D
--- Kraj citata ---
Znam da da, ali s njom vjerojatno dobijes puno bolje rezultate
--- Kraj citata ---
U cemu?
Pa treba mi za DEcoding (gledanje HD filmova), a ne ENcoding
scemby:
--- Citat: 3alfa3 - 01 Listopad, 2008, 23:34:20 ---
--- Citat: scemby - 01 Listopad, 2008, 23:33:10 ---
--- Citat: 3alfa3 - 01 Listopad, 2008, 23:31:53 ---
--- Citat: scemby - 01 Listopad, 2008, 23:30:32 ---
--- Citat: 3alfa3 - 01 Listopad, 2008, 23:24:36 ---
--- Citat: scemby - 01 Listopad, 2008, 23:21:32 ---Ako ti nije do igranja igrica onda ti je ja mislim prejaka grafulja. Koje napajanje?
--- Kraj citata ---
Pa kosta 250tak kuna
Bitno je da ima pasivno hladnjenje (buka), hardverski dekoding HD videa i dual DVI. Imas neku drugu preporuku, a da zadovoljava te uvjete?
--- Kraj citata ---
http://www.autronic.hr/proizvodi/artPWC-HD4870.asp?ArtID=PWC-HD4870
Sta kazes na ovo, ima akceleraciju za video encodiranje i to? To bi i meni dobro doslo s obzirom da se bavim i obradom videa.
--- Kraj citata ---
Kazem da kosta 7-8 puta vise od ove koju gledam uzet ;D
--- Kraj citata ---
Znam da da, ali s njom vjerojatno dobijes puno bolje rezultate
--- Kraj citata ---
U cemu?
Pa treba mi za DEcoding (gledanje HD filmova), a ne ENcoding
--- Kraj citata ---
Sry mislio sam da se i time bavis
eladio:
2_scemby
ma nije sad kraj svijeta ako si uzeo taj, ali naj izbor u best buy, je 6400aaks, to ne znaci da neces biti sretan :redface:
2_3alfa3
polca neka ima p45_x38_x48 chipset po mogucnosti..
asus je provjeren i tu neces pogrijesiti :redface:
e8400 bi trebao ici preko 4 ghz pa dalje i preko 4500ghz ako imas srece :icon_biggrin:
hladnjak , tu imas razlicite opcije, ovisi sto ocekujes... napomena, procevi se i ne griju tako ludo, ali chipseti na maticnoj da, a posto si rekao da zelis stabilnost itd., razmisli o ploci s dobrim hladnjem , koja lako trpi visoki FSB
razmisli o nekom brand napajanju ako ga nemas , jer ovih 500W mi se cini lazno :redface:
memorija,najisplativije ddr2, moje misljenje je da ti ne treba mema vise od 800Mhz, ovu od 800 downclockas ako treba kao sto sam ja ucinio, ali sam zategnuo latencije pa sam opet skoro na istom a racunalo rock stable , FSB omjeri se lako u biosu postimavaju, a memorija ne treba pratiti omjer fsba proca kao sto je to u AMdu slucaj, kod intela ne gubis puno s time..
po onome sto sam vidio, tu bi uzeo nesto dobro i provjereno tipa corsair (osobno imam mushkina) , i tu si miran :redface:
ali uzmi 2x2 giga, svakako :glasses9:
grafa ova ati ti je majka , nemas tu sta dalje traziti , koliko vidim ona te potpuno zadovoljava :icon_thumright:
eladio:
ovo je moj setup :
1. procesor e2160 1.8ghz@3ghz (9x333) uz vrlo malo malo dodavanja napona i to najvise jer i ploca malo laze i daje manje nego sto treba (isao je i preko 3,4 ghz , cak i 3,6 ghz -100% overclock :toothy9: , ali nista dodatno puno ne dobijem , par sto marka, a voltaza mu se mora dosta dici pa sam ga zadrzao na 3 ravno gdje se ni malo ne muci )
2. ploca gigabyte p35 DS3L verzija (ona najjeftinija :icon_biggrin: ) , radi super! pogotovo u ovoj kombinaciji , chipset se jako jako grije uz visoki FSB i takt proca , pa je to glavni razlog zasto proc ne dizem preko 3ghz
3. mushkin value 2x2 gb 800mhz@667 --hehe , ram sa downclockao , FSB:DRAM 1:1 , ali radi na 4 4 4 12 :)
scemby:
Eladio: ne kuzim te latencije na ram-u :dontknow: :dontknow:, citao sam o tome u pc chipu al nisam bas skuzio za sta je to. Mozes li mi malo objasnit to? Mislim da ako ih smanjis da ti se smanje i mhz al da nesto dobijes bolje, a ako ih povecas povecaju ti se i mhz i opet dobijes nesto, dal je to kao na hard disku vrijeme pristupa ili...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju