Pozdrav ekipa, novi sam na ovom forumu, pa neznam dali je već bila ova tema, no medutim ispričati ću vam o čemu se radi. Vozim peugoet elystar 2004 2t ( iskreno ne volim Peugeote , no medutim ovo je bio poklon od djeda pa ono) no da prijedemo na problem.
Evo ovako do prije 3 mjeseca motor mi je išao normalno, tu i tamo malo trokirao dok je hladan, ništa strašno kada se zagrije išao je normalno. No sada imam ozbiljne probleme, motor u letu radi normalno bez trokiranja, no medutim kada sam gas trokira i guši se i ne može krenuti nego se gasi. Onda od jedan puta kada mu dam gas radi normalno i provozam se 30 metara, vozi normalno, za kocim stanem, želim krenuti opet se guši i trokira. Inače s usisoom mi je sve u redu, ne vuče nigdje fals zrak, filter od usisa ociscen.
Nakon toga svega odlučio sam da skinem karb i ocistim kada. Kada sam skinuo čašicu , gdje je plovak s karburatora. Vidio sam da je jedna dizna pukla i bila je na dnu čašice. ( imaju dvije dizne unutra koliko sam vidio ( jedna velika i jedna manja) ta manja je pukla i ostao je navoj unutra, ali i dalje ima rupica mala
Samo što je dizna puknuta.) nakon što sam sve očistio i vratio nazad ista situacija. Samo još gore. Nekad neće uopće upaliti. Kada malo odstoji pola sata i probam ga upaliti, upali i radi u leru normalno. Dali je moguće da zbog te dizne trokira.
I dali mi je najbolji izbor da kupim karburator novi. Jer je vjv problem u njemu.
Inače struja je dobra koliko vidim. Jer baca plavo i u jednu točku na svjećici. I svakim hodom baci struju. Dakle struja je dobra i to sam odma eliminirao. Inače prije 1000 km sam stavio novi klip, cilindar i kapu. Tako da sumnjam da je u tome problem.
I da čašica od karburatora mi preljeva nekad
Odnosno curi mi gorivo na onaj kao odušak od čašice.
Ps. nisaam baš neki mehaničar za motor, znam neke osnove, pa vas sada pitam za savjet putem ovog posta.
Hvala na razumijevanju, nadam se da ćete mi pomoći.