evo ovako, u prilici sam uzeti navedeno auto registrirano do kraja ove godine za skoro nikakve pare
, e sad problem je sljedeci vlasnik tvrdi da auto popije oko 1l ulja na 100-150km
sto je po meni pravo cudo kako ne dodje do iberture....automobil nije presao ni 300 000 a javlja se tolika potrosnja ulja i prepostavljam da je rijec o turbini, jer imao sam tih dizelcica i sa preko 500 000 koji nisu trosili preko litre na 1000 maximalno a neki ni 0,5
, stvar je u tome da auto pristojno vuce za svoju snagu....zanimaju me konkretni simptomi lose turbine, posto su na netu uglavnom svi strucnjaci i prosipaju gluposti od kojih pola nije realan pokazatelj niti istinito, znam neke od njih ali smatram da je vise glava pametnije od jedne tako da molim da prokomentiraju samo ljudi koji imaju slicna iskustva i utemeljene zakljucke, znam da recimo u slucaju da nije turbina nego motor automobil bi "puhao" na mjerac razine ulja znači da prolaze pare između klipa i cilindra prilikom ekspanzije tj. karike su potrošene i ne brtve više sto bi za toliku potrosnju ulja trebalo biti i vise nego ocito, znam da pri skidanju one gumene cijevi koja ide iz turbine na usis kad upali motor da radi ne bi smio da baca ispušne plinove i ulje iz turbine, takodjer nakon toliko godina starosti i koristenja znam da su semerinzi na tubrini gotovo nikakvi i da je osovinica fino istokarena pa je najvjerovatnije da tuda gubi ulje kojim ujedno i hladi turbinu, sada me zanimaju vasa misljenja i molim samo da komentiraju ljudi koji znaju sta pricaju, dakle bez mehanicarskih mitova samo potkrijepljene tvrdnje jer ukoliko je problem do turbine auto bi se definitivno isplatilo uzeti, a u slucaju pohabanosti motora to vec granici sa isplativoscu....