Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Mašina za robu, ležajevi?  (Posjeta: 2084 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivano_007

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kaštela
  • Moj Skuter: x9 500, DL 650, A3
  • Moja Kaciga: LS2, KYT
  • MojSetup: Serijski
Mašina za robu, ležajevi?
« : 29 Siječanj, 2016, 20:49:21 »
Jel iko popravlja il se razumi u ovo čudo?

Tribam zaminit ležajeve, al ne mogu nikako izbit bubanj iz plastičnog kalupa. U pravilu bi se trebalo malo tucnit po ovoj osovini i bubanj ispadne. Evo već zadnjih 5 dana natapam wd-om da malo popusti, stavim drvo pa tučem po osovini, al ni milimetar pomaka. Gledam na youtubu, tamo to sve lagano izlazi, ovde nema šanse NI MILIMETAR. Ako ko ima kakvu ideju nek slobodno napiše, ja više nemam ideja :icon_thumright:

Disi Toza kuco stara ognjiste bez zara, jel jos zajebavas ljude? Ne mogu se sjetiti trenutno zasto si me spalio, al znam da sam ti j#bo sve po spisku!!!

Offline TomoRI

• Tržnica : (+15)
  • maxi forumaš
  • 095/393-6002
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: ex Runner
  • Moja Kaciga: Suomy spec1r ex
  • MojSetup: Due+, dell 21, mhr multi, delta, kevlar, prirubnica 45,rhq
  • MojSpuh: Stage6 R1400
Odg: Mašina za robu, ležajevi?
« Odgovori #1 : 29 Siječanj, 2016, 21:10:58 »
Jel ti treba stari ležaj? Možeš otvoriti kavez i biaksom lagano zapiliti metalni dio koji drži kuglice unutra i onda ravnim šarafcigerom odbit do kraja. Nakon toga ćeš lakše izvaditi. Ili ako se ne želiš zafrkavati s njim možeš probati s našpricati sprejem koji ledi (koristi se za razne provrte) itako izvaditi
Trenutno u garaži:
Kawasaki ZX6R (2006)       Audi A6 3.0 TDI Q
Kawasaki ZX10R (2004)     Audi A8 3.0 TDI Q

Offline ivano_007

• maxi forumaš
« Odgovori #2 : 30 Siječanj, 2016, 01:21:18 »
Ovo je "površinski" ležaj, problem je šta je osovina zapela za unutrašnji ležaj. A taj ležaj nit mogu vidit nit mogu doć do njega :dontknow:

Triba ovo na prešu ić vanka, nema druge opcije
Disi Toza kuco stara ognjiste bez zara, jel jos zajebavas ljude? Ne mogu se sjetiti trenutno zasto si me spalio, al znam da sam ti j#bo sve po spisku!!!

Offline zvonkec92

• GY6 doctor <3 ---> Forumski strugar &
  • moderator
  • Tržnica : (+26)
  • maxi forumaš
  • B( . )( . )BIES MAKE ME SMILE
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • zvonkec_92
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Aprilia Rally
  • Moja Kaciga: Vemar, IXS
  • MojSetup: imam ih više
  • MojSpuh: sporcki auspuh imam
« Odgovori #3 : 30 Siječanj, 2016, 06:52:42 »
kapni solne kiseline, mozda do sutra ne nađeš ni ležaj ni osovinu a ni bubanj :P
Ako se nešto sfuša pa drži i traje ko tvorničko ili bolje onda se takvo fušanje zove tuning.  :kinez:

"Neke se stvari mogu kupit novcem, sve ostalo se nađe u šteku"

Offline dinko1981

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: batina
« Odgovori #4 : 30 Siječanj, 2016, 08:24:38 »
To je boljka novijih masina sa plasticnom kadom kod kojih nije predvidjena zamjena lezaja koji je zaliven u plastiku vec se mjenja komplet kada, a to je vecinom neisplativo. Zato kod kupovine novih gledati da ima manji broj okretaja centrifuge i vecu dopustenu kilazu robe pa mozda potraje duze.
« Zadnja izmjena: 30 Siječanj, 2016, 08:26:53 dinko1981 »

Offline aragonY

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Srebrenik
  • Moj Skuter: Gilera Runner 70SP
  • Moja Kaciga: Takachi TKR-401
  • MojSetup: Abrajsani brezoni i mnogo jaka grana
  • MojSpuh: ZX-R
« Odgovori #5 : 30 Siječanj, 2016, 08:32:18 »
Semens ili Bosch?  :happy8:
Mislim da se tu nalazi samo jedan lezaj i semering ispod, prijatelj mi ima servis za kucne aparate pa mu ja isto ovako rasklopim bubanj i odnesem jer nisam neki strucnjak oko lezajeva a nisam nikad ni pokusavao ali znam kako on rjesava taj problem koji ti imas. Mislim da ce ti trebati jos jedan par ruku(biti ce ti lakse) da zagrijava sa let lampom, ili necim slicnim sto stvara plamen, podrucje gdje osovina ulazi u lezaj a ti uzmi cekic i tu letvu i udaraj dok je vrelo. Kada se zagrije mora ispasti jer ce hrdja popustiti na visokoj temperaturi.

To je boljka novijih masina sa plasticnom kadom kod kojih nije predvidjena zamjena lezaja koji je zaliven u plastiku vec se mjenja komplet kada a to je vecinom neisplativo. Zato kod kupovine novih gledati da ima manji broj okretaja centrifuge i vecu dopustenu kilazu robe pa mozda potraje duze.

Nije istina da se ne mogu mijenjati na ovoj plasticnoj kadi. Istina je da vecina masina  novijeg godista od 2008. nije napravljena da im se mijenjaju lezajevi ali ne jer imaju plasticnu kadu vec zato sto sve manje rade ove kade koje se mogu rasklopiti. Sve vise su u upotrebi tzv. "Pertlovane" kade odnosno kade koje se u fabrici sklapaju tako sto ubace lezajeve i bubanj na zadnju polovinu a prednju polovinu kade zalijepe zagrijavanjem spoja dvije plastike i to je onda nemoguce otvoriti jer nema spoja, mozes je jedino prerezati ili polupati ali kako ces je kasnije opet sklopiti...

Offline ivano_007

• maxi forumaš
« Odgovori #6 : 30 Siječanj, 2016, 11:17:27 »
To je boljka novijih masina sa plasticnom kadom

Pa nije baš ovo novija, malo manje od 10 godina ;D

Semens ili Bosch?  :happy8:
Mislim da se tu nalazi samo jedan lezaj i semering ispod, prijatelj mi ima servis za kucne aparate pa mu ja isto ovako rasklopim bubanj i odnesem jer nisam neki strucnjak oko lezajeva a nisam nikad ni pokusavao ali znam kako on rjesava taj problem koji ti imas. Mislim da ce ti trebati jos jedan par ruku(biti ce ti lakse) da zagrijava sa let lampom, ili necim slicnim sto stvara plamen, podrucje gdje osovina ulazi u lezaj a ti uzmi cekic i tu letvu i udaraj dok je vrelo. Kada se zagrije mora ispasti jer ce hrdja popustiti na visokoj temperaturi.

Bosch. A reka mi je ovaj iskusni majstor da imaju 2 ležaja i semering, a i gledao sam po youtubu, mislim da ih ima dva 100%

To mi je palo na pamet, doduše mislia sam hladit osovinu s nečim pa izbit il odnit na prešu, to su jedina dva rješenja izgleda. Nisam te baš razumio kako ti misliš zagrijavat? Time bi se povećao volumen i ležaja i osovine i još bi više zapeklo?

Offline Tomi_ZG

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Gilera Runner 50 SP
« Odgovori #7 : 30 Siječanj, 2016, 11:22:52 »
Daj ti to na prešu sve ostalo je mlaćenje bez veze i samo ćeš sjebat nekaj

Offline aragonY

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Srebrenik
  • Moj Skuter: Gilera Runner 70SP
  • Moja Kaciga: Takachi TKR-401
  • MojSetup: Abrajsani brezoni i mnogo jaka grana
  • MojSpuh: ZX-R
« Odgovori #8 : 30 Siječanj, 2016, 12:28:40 »
On zagrijava brenerom lezaj i izbije bubanj, nisam se dobro izrazio sorry.. nekad se desi da jako zapekne pa ne zeli van ali jace zagrijavanje pomogne u vecini slucajeva, rijetko koji da nije mogao izvaditi na taj nacin.. a presa bojim se da bi potrgala plastiku jer ako je bas jako zapeklo plastika je slaba karika tu. Prije ces na trzaje skinuti nego konstantnim pritiskom, ovo sto sam ti rekao je provjerena tehnika, uspije u 98% slucajeva.