Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Kupoprodajni ugovor i kupnja skutera iz druge županije  (Posjeta: 5419 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Yield

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP
Kupoprodajni ugovor i kupnja skutera iz druge županije
« : 29 Siječanj, 2016, 13:34:05 »
Pozdrav svima,

Buduci da sam totalna neznalica oko ovih stvari i da vec imam jednu temu vezanu za kupnju skutera, molim sve one koji su imali istu situaciju za pomoc. Dobio sam dosta razlicitih informacija pa zelim znati sto je tocno.

Sljedeci tjedan idem pogledati 2 skuteta od 50 ccm, jedan u Varazdinu i jedan u Sisku. Trebam u kratkim crtama info sto mi je sve potrebno za kupnju-prijenos-prijavu.

Kao primjer cu staviti Peugeot Speed fight 2 50 ccm koji se nalazi u Sisku, registriran je do 10. mj 2016. - ja ga zelim kupiti, prenjeti na sebe i imati Zagrebacke tablice

Ako sam dobro razumio redosljed je sljedeci :

1. U narodnim novinama kupim kupoprodajni ugovor, ispunim ga zajedno sa vlasnikom ( trebam li ugovor potvrditi kod javnog bilježnika ili ne, jel ugovor valjan ako nije potvrden kod javnog biljeznika ?)
2. Uzimam prometnu ( knjizicu vozila ) i tablice od vlasnika ?  Sto mi je oboavezno kod kupnje i trebam li uopce uzimati tablice i prometnu ili vlasnike treba odjaviti skuter ?
3. Odlazim na poreznu u Novom zagrebu i prijavljujem skuter i placam 5% od vrijednosti skutera ? Neki su mi rekli da ne trebam prijaviti skuter i da se ne placa porez, dok su mi na poreznoj rekli da treba
4. Odlazim na Mup Heinzelova ul. 98 sa potvrdom za porez, tablicama i ugovorom i prebacujem skuter na sebe ?

Ako je skuter registriran trebam li ponovo ici u Zagreb na tehnicki pregled ili ne? Trebam li potvrdu da je bio na tehnickom?

Ako mi netko moze pomoci sa tocnim infotmacijama i ako zna koliko su cca troskovi za tako nesto bio bi jako zahvalan :)

Hvala!

Offline Ivan46

• Tržnica : (+12)
  • maxi forumaš
  • 2t power by Hello Kitty
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moja Kaciga: Vemar
  • MojSetup: xenon+neon
  • MojSpuh: Akrapovic
Odg: Kupoprodajni ugovor i kupnja skutera iz druge županije
« Odgovori #1 : 29 Siječanj, 2016, 13:47:42 »
odes kod javnog biljeznika sa vlasnikom motora,on mora ponijeti prometnu i knjizicu vozila,prijepis dode oko 100kn,kupoprodajni ugovor bi trebo imati javni biljeznik,ali ga mos i ti kupiti,mislim da dode nekih 10kn,ak se dobro sjecam.

porez se neplaca za mopede(skutere 50cca).

kad obavis prijepis kod javnog biljeznika,onda odes sam u stanicu za tehnicki sa prometnom i knjizicom vozila,kad rijesis papiroigiju u stanici za tehnicki,onda na kraju se ode u mup.

papirologija u stanici za teh cete izaci oko 100-150kn,a mup oko 40kn biljega.

Offline Yield

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #2 : 29 Siječanj, 2016, 15:43:57 »
odes kod javnog biljeznika sa vlasnikom motora,on mora ponijeti prometnu i knjizicu vozila,prijepis dode oko 100kn,kupoprodajni ugovor bi trebo imati javni biljeznik,ali ga mos i ti kupiti,mislim da dode nekih 10kn,ak se dobro sjecam.

porez se neplaca za mopede(skutere 50cca).

kad obavis prijepis kod javnog biljeznika,onda odes sam u stanicu za tehnicki sa prometnom i knjizicom vozila,kad rijesis papiroigiju u stanici za tehnicki,onda na kraju se ode u mup.

papirologija u stanici za teh cete izaci oko 100-150kn,a mup oko 40kn biljega.

Sto sa tabilcama od skutera? Jel ga vlasnik odjavljuje tamo ili ih ja uzimam zajedno sa njegovom prometnom i knjizicom vozila ?

Treba li skuter ponovo na tehnicki ili tamo samo rijesim papirologiju?...predpostavljam da mogu u bilo koju stanicu za tehnicki na podrucju zagreba..

Hvala puno!

Offline roc

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Hyosung gt250
  • Moja Kaciga: Nolan
« Odgovori #3 : 29 Siječanj, 2016, 17:42:06 »
U ugovoru napomeneš da tablice ostaju na vozilu i stim odeš u mup i tamo ti daju tablicu i prometnu na tvoje ime...

Offline Ivan46

• Tržnica : (+12)
  • maxi forumaš
  • 2t power by Hello Kitty
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moja Kaciga: Vemar
  • MojSetup: xenon+neon
  • MojSpuh: Akrapovic
« Odgovori #4 : 29 Siječanj, 2016, 18:05:57 »
skuter netreba ponovno na tehnicki.

samo odes sa vlasnikom kod biljeznika,i kad ti on tamoo prepise motor,onda ti vise vlasnik netreba,ostalo sam obavljas,kod biljeznika,stanice za teh,mup,tamo ti samo treba prometna i knjizica vozila,tablica ne,i u stanici za teh ceti trebati papiri  od osiguranja,to ti isto treba dati  vlasnik od motora,ma to ti je sve jednostavno,vidjeti ces.

mos otici u bilokoju stanicu.

Offline Yield

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #5 : 30 Siječanj, 2016, 16:56:29 »
Hvala puno ekipa na pomoci! :)