Pozdrav svima,
Jos jedna tema pocetnika i novog clana foruma
. Vjerujem da ih ima i previse ali molim vas za pomoc jel se niti malo ne razumijem u skutere. Zadnja dva mjeseca redovito pratim forum i gledam njuskalo jel sam u potrazi za svojim prvim skuterom.
Budžet : 6000 kn
Namjena : Lagana povremena vožnja po gradu
Težak sam 82 kg i tražim pouzdan skuert za povremenu vožnju po gradu, koji je dovoljno jak da me potegne uz brijeg ( podsljemenska zona ). Znam da mi budžet nije velik i ali nadam se da za te novce mogu naci nešto sto bi moglo poslužiti. Kod skutera mi nije bitan toliko izgled nego pouzdanost.
Na njuškalu sam našao nekoliko modela do te cijene pa vas molim za vaše mišljene i svajet koji model bi se najviše isplatio i jesu li to ok cijene za takve skutere. Također me zanima ima li dijelova i servis za takve skutere ( buduci da su stariji ) u Zagrebu, da znam isplati li se uopce kupovati tako nešto.
Peugeot Speedfight 2 - 2002 g. 4000 km, prvi vlasnik , poprilicno uscuvan, registriran do 8.mj 2016., sve tvornočki i redovite servisiran - 5400 kn
Piaggio Liberty - 2001 g. 5500 km , dobro stanje, neregistriran, drugi vlasnik, kofer i vjetrobran - 5200 kn
Našao sam još nekoliko novijih modela Peugeot Jet - Force i Gilera Runnera koji se prodaju za 900-1000€ ali su dosta daleko od Zagreba. Molim vas zanima me isplati li se uzeti neko od ova dva skutera ili skupiti još malo više novaca pa kupiti neki noviji polovni Jet force ili Runner. Takoder me zanima jel moguca ikakva nadogradnja i skidanje blokade kod Piaggo Libertiy ( citao sam da je za Speedfight moguce ), ako zelim da skuter ide malo brže nego.
Piaggio mi se nekako vise svida zbog vecih kotaca i stabilnosti, ali Jetforce ima registraciju i u odlicnom je stanju.
Svaki savjet, komentar, preporuka su dobrodošli i bio bi jako zahvalan.
Veliki pozdrav svima