Općenito > Generalno o skuterima
Prvi skuter - svajeti i raspoloživost djelova
Corector:
--- Citat: miha12357 - 15 Veljača, 2016, 14:34:00 ---pa gume bi trebale bit najbitnija stavka svakog vozila, bio to skuter motor ili auto...ak neko nema za gume netreba mu ni skut a 100e nije puno dat ako se razmisli o posljedicama...primjer strgana noga, ruka...
to je moje misljenje...
--- Kraj citata ---
U pravu si, ali ja se vozim polako, ne divljam, stoga smatram da je guma guma (huba buba, cunga lunga, sve je to isto).
Samo kad mi proklize prednji kotac sa 2.5kmh i strgam se ko isus, onda cu okolo pricati kako mi je misteriozno proklizao kotac, a kocnicu nisam ni pipnuo!
A priznajem da volim imitirati takve kriplove, dakle vozis se 5kmh, namotas volan skoro do kraja i onda stisnes jako prednju kocnicu recimo na ispoliranom sahtu ili losijem asfaltu, ili se dosta jako nagnes na pijesku pored ceste i dodas gas pa ti skoro odlomi lezaj na osovini sekundara kad guma dodje na asfalt :toothy10:
Naravno skuter mora biti lagan i okretan inace je borba do poda.
miha12357:
Znas kak se kaze...nisam znao dok nisam pao...i to zbog kineskih plasticnih guma...znaci vozim se lagano naginjanje u zavoj i za 2,43 sekunde lezim dole ko isus izguljen sjebano rame..polupana kaciga...joj da i koljeno...a bio je tak divan ljetni dan przi odozgo i odozdo reko sad il nikad mora drzat asfalt....
Yield:
--- Citat: Corector - 15 Veljača, 2016, 01:07:06 ---Da, gume za novog runnera su velika investicija, to se vidi po masi primjeraka koji dan danas imaju tvornicke gume koje "na srecu vlasnika" imaju puno mesa, a grip im je manji nego sto to imaju karike u dodiru s cilindrom.
Na srecu daju se ustekat ispod 300kn recimo Pirelli evo prednja i zadnja! A za nekih 50-100kn vise za obje izbor je vec respektabilan.
Usluga balansiranja je poseban slucaj, i preko 90kmh se tek osjeti potreba, osim ako su gume spigane.
Dakle barem 700kn treba izdvojiti za zamjenu na novom runneru.
--- Kraj citata ---
Tak sam i ja racunal 800 - 1000 kn.
Mali update, u meduvremenu je otpala opcija Runnera iz Daruvara ( mozda i bolje da je tako ). Dogovorili sve, trebao ici kupiti skuter prosli petak....pa vlasnik ne stigne, pa mi javlja da ima drugog kupca koji mu nudi vise..itd itd.
Otisao sam pogledati jos jednog Jet forcea koji je u malo losijem stanju. Oko 15 500 km, 2008.g. , regan do 6 mj, oko 4700 kn..pali na kurblu i ide cist ok, ali ima ulaganja u njega..ima hrdavi auspuh, gume istrosene, zadnja plastika je pukle, akumulator novi..ne djeluje bas bajno...i vlasnik mi je rekao da se nekuzi u skutere i da mu je neki lokalni decko koji voli slagat skutere svake godine to malo sredi i da ne zna jel ikad prije raden servis na njemu..tak da sam odustal
Vec sam mislio kompletno odustari od kuplje i onda uleti ovaj oglas...cujem se sa covjekom, malo se cijenkali i dogovorili se za 7000 kn. Idem ga u cetvrtak isprobat u Karlovac i ako je sve ko na slikama kako je vlasnik rekao da je motor mazen i pazen ....kupujem
http://www.njuskalo.hr/skuteri-do-50/gilera-runner-50-sp-49-cm3-oglas-16791728
Tomi_ZG:
--- Citat: Yield - 15 Veljača, 2016, 20:22:28 ---pa mi javlja da ima drugog kupca koji mu nudi vise..itd itd.
--- Kraj citata ---
Tipični cigan stajl,j#bo bi se,a da mu ne uđe,odnosno spustio ti je cijenu al ti ipak ne bi prodao po njoj nego po većoj,pa izmišlja "kupca" koji nudi više,susretao sam se s takvim kriplovima
Ovaj drugi runner ne djeluje loše
Yield:
Bas tak kak si rekao. 2 tjedna smo se dogovarali i kad sam trebao doc po skuter pocela su izmotavanja...ali velim mozda i bolje. Krepao bi od Daruvara do Zg na skuteru, ovak je bar blize sto se puta tice. Cini se ko nov na slikama, ali necu coprat nis :)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju