Općenito > Generalno o skuterima
Prvi skuter - svajeti i raspoloživost djelova
Ares2009DM:
Ovo da ti najbolje znaš znači da si vidio oba skutera,probao i da znaš zašto uzimaš tog s više km. Ništa drugo.
Pročitao sam samo ovo za masku u tvom odgovoru ranije. S ostalim dodanim,slažem se s tvojom odlukom :)
Nek ti je sa srećom!
skuteri_zg:
Mislim da se mnogi ovdje slažu da kilometraža nema veze sa stanjem. Nagledao sam se i užasnih uništenih mašina s ispod 5000 km. A nagledao sam se i mašina (i nakupovao skutera) sa po 15000 i više kilometara, koji su bili očaravajuće odlični.
Sve ovisi o vlasniku, povijesti motora, je li korišten za kratke gradske ili duže relacije, te u konačnici dubini džepa prijašnjeg vlasnika. Jer ako ga je vozio klinac koji ga je dobio na poklon za rođendan, očekuj da je bio šarafljen bar oko plastika, ako ne i po mašini. A najbolje su mi priče 'to je vozila moja cura'. Po tome bi svaki drugi skuter bio vožen od nečije dede i babe i cure, samo ne od vlasnila koji ga prodaje. Tako da zanemari kilometre i gledaj samo stanje. Koji ti se čini garažiran, očuvan, pažen i mažen, tog kupi. Ulaganja češ imati uvijek, pitanje je samo hoće li to biti već sutra i u tisućama kuna ili za par mjeseci i u stotinama kuna
stipe:
vidis, mene nikan nije zanimala kilometraza, koliko ukupno stanje skutera
slazem se sa clanom skuteri_zg, najbitnije je odrzavanje, ako je to ispravno radjeno, nema straha...
ovaj moj sportcity je imao 40.000km kad sam ga uzeo, prvi vlasnik, uredan, sad ima 49.000 i jos je bolji nego prije godinu dana, samo zato sto je sve na njemu sad tip top!
i sto je fora, puno ljudi misli da je za te 50tice 20-30.000km vec puno, pa im je i cijena niza, a oni su se tek razradili :headbang: netko to napravi u godinu dana!
napravis servis i picis dalje!
Tomi_ZG:
Da al sad na 50kkm tvoj sportcity treba najskuplji servis kaj se radi na tim mašinama,blok dolje,jače kupusanje u dijelove i zamjena svih karika,faznog lanca i lanca uljne pumpe,štelanje i šlajfanje ventila + još par stvari,za nekog ko to ne zna sam napravit poprilično skup servis
stipe:
a moga si sad... prominiti cilu makinu...
vozit ce on dok moze, ne dira se dok se ne pokvari :toothy9:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju