Ostalo > Razne offtopic teme :)
Kako se ponasate u prometu?
aragonY:
Zavisno od prilike, kada se neko vozi sa mnom tada pazim da vožnja bude lagana i ugodna a kada sam sam volim malo agresivniju vožnju naravno koliko mi to uslovi dopuštaju, neću sad ići u preticanje šlepera po mokrom kolovozu 50m prije zavoja i slično, kišu i mokre uvjete koristim većinom za šlajdranje pri kretanju i tako te idiotarije. A što se tiče nerviranja najviše mi smetaju vozači koji stanu na sred jednosmjerne i čekaju nekog đavola pa ih moraš probuditi trubom da se sjete da ima nas koji bismo htjeli proći, ili oni koji se parkiraju na dva parkirna mjesta pa tačno mi dođe da ga sačekam da se vrati do auta i da me gleda kako mu bušim gume. Ili kao što sam bio u situaciji da je frajer ušao na parking i ostavio auto tačno iza moga tako da sam bio zablokiran totalno, sa tri strane auta a ispred zid. Na svu sreću došao je vlasnik auta koje je bilo pored mene i izašao s parkinga pa sam se nekako izvukao pomjeranjem lijevo desno. Ovom kretenu iza sam ostavio fin natpis na autu i otišao sav bijesan kako ga ne bih polupao i napravio si probleme. O čemu ljudi razmišljaju kada rade takve gluposti, ne razumijem :sad3:
JosipMarijanovic:
--- Citat: aragonY - 10 Prosinac, 2015, 02:00:05 ---Zavisno od prilike, kada se neko vozi sa mnom tada pazim da vožnja bude lagana i ugodna a kada sam sam volim malo agresivniju vožnju naravno koliko mi to uslovi dopuštaju, neću sad ići u preticanje šlepera po mokrom kolovozu 50m prije zavoja i slično, kišu i mokre uvjete koristim većinom za šlajdranje pri kretanju i tako te idiotarije. A što se tiče nerviranja najviše mi smetaju vozači koji stanu na sred jednosmjerne i čekaju nekog đavola pa ih moraš probuditi trubom da se sjete da ima nas koji bismo htjeli proći, ili oni koji se parkiraju na dva parkirna mjesta pa tačno mi dođe da ga sačekam da se vrati do auta i da me gleda kako mu bušim gume. Ili kao što sam bio u situaciji da je frajer ušao na parking i ostavio auto tačno iza moga tako da sam bio zablokiran totalno, sa tri strane auta a ispred zid. Na svu sreću došao je vlasnik auta koje je bilo pored mene i izašao s parkinga pa sam se nekako izvukao pomjeranjem lijevo desno. Ovom kretenu iza sam ostavio fin natpis na autu i otišao sav bijesan kako ga ne bih polupao i napravio si probleme. O čemu ljudi razmišljaju kada rade takve gluposti, ne razumijem :sad3:
--- Kraj citata ---
Ne razmisljaju. Kad mi je jedan lik 60 tak godina jednom prilikom nakon sto je zablokirao 4 auta na parkingu sto se mi mladi tako pjenimo u zivotu a kasnio sam na posao 45min radi njega, tako je samarcinu pobrao da si nije mogao misli sabrati. Naravno da od prijetnji policijom nije bilo nista. U 90% slucajeva dam ljudima mobitel i kazem, ajde zovi.. I ne zovu.
3alfa3:
--- Citat: JosipMarijanovic - 10 Prosinac, 2015, 00:31:58 ---jeste primjetili da vozaci koji voze male aute imaju uvijek problema oko parkinga? cudo
--- Kraj citata ---
Vozim Swifta i nemam takvih problema :icon_biggrin:
balki:
Vozim relativno brzo i tecno maximalno se trudeci da radi toga ne ispastaju ostali u prometu radi npr nagle promjene smjera ili brzine, u prometu koristim mogucnosti koje mi dozvole cesta, ostali i moje vozilo a prometna pravila tumacim mastovito. Ugradim odmah u nacin voznje sva ogranicenja i tolerancije. Za takav nacin voznje uz puno kilometara u kotacima treba poznavati pravila i pratiti znakove. Kazne dobijam vrlo rijetko tj svega par u zadnjih 10 godina i auto nisam izudaro nigdje u istom periodu.
ropee:
Uhhh, imam jaaaako kratki fitilj za kretene :(
Uvijek pazim, vozim brzo, uvijek dajem žmigavac prije skretanja, ne smetam nikome, prilikom parkiranja uvijek pazim da nekog ne zatvorim, ako nema mjesta idem dalje,.... No u današnje vrijeme ljudska bezobraznost prelazi sve granice ??? , na javnom parkingu parkiram vozilo, odem obaviti nešto, vratim se natrag, auto zablokiran, trubim, obilazim, nema nikog, naravno ludim :icon_biggrin: ne mogu izać. Nakon petnaestak minuta čekanja, vidim nema nikog, razbijem staklo izbacim auto iz brzine i gurnem ga unatrag, pa nek me opet blokira ako hoće :toothy12:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju