Prije koji dan skidao karb i stavljao ga na drugi skut. Morao sam prenijeti sve komplet sa onim željeznim koljenom kroz koje sajla ulazi u karb. Uglavnom, long story short, završio sam s tim, vratio karb nazad i upalio. Ispočetka je trokirao, ajde mislio sam pod čokom je a i hladno vrijeme sad pa mu treba duže da se zagrije. Postavke karba sam vratio kakve su bile i prije ali jednostavno nije htio primiti gas, samo trokiranje.
Onda mi uletila druga obaveza pa sam ostavio motor u garaži i vratio se nakon 2h i zateknem lokvu benzina ispod motora. Vakuum ventil mi stalno pušta gorivo a sajla gasa je nekako uspjela ostati malo više zategnuta pa je igla bila dignuta i gorivo je izlazilo u karb, airbox, blokove, auspuh...
Ispočetka nisam shvatio otkud toliki benzin, mislio sam da je crijevo puklo ili mi je nešto promaklo jer sam u žurbi to sve sklapao. I u toj zbunjenosti idem ja zakurblati.
BUDALAPrvo se nije dala gurnuti pa sam pritisnuo malo jače i proradila je. Ja i dalje ne shvatam šta se dešava, mislim si što mi je sad kurbla zaglavila. I tek onda mi dođe u glavu da je sve unutra puno benzina. U auspuhu i airboxu je skoro 2l benzina bilo.
A jesam i skratio priču haha skinuo sam auspuh jer sam ga ionako mislio polirati dok se ne vozi. Stajao motor tako dva-tri dana u garaži i primjetim ujutro da mi je nešto malo kapalo sa strane magneta na pod. Ubjeđen da sam izbio semering onda kad sam zakurblao, krenem rasklapati to sve, napravim radapciger i dobijem pogled iza namotaja. U prostoru oko uljne je bilo litijumove masti i po toj masti (pretpostavljam po mirisu) benzin.
Semering stoji na mjestu i sada sam zbunjen. Otkud se tu stvorio benzin ako semering nije izbijen. Da napomenem, prije tog paljenja je sve bilo ok i bez ikakvog kapanja, curenja.. Evo slika: