Tehnički kutak > Garaža

CPI Aragon GP50 low budget

<< < (12/21) > >>

aragonY:
I evo nas opet  :jerk: nastavljam tradiciju update-a u kasne sate

Snijeg nas zatrpao pa se malo prašina skupljala po motoru. Parkiran je u garaži još od prošle godine  :icon_tongue:
Dok se odmarao pored svog radijatora uspio mi je napraviti finu lokvicu na betonu.. Vidio sam da je malo pustio ulja i onda kada sam prvi put palio nakon generalke ali sam si mislio možda sam to ja dirao crijevo pa je negdje provuklo no sada se nakapalo i dok je stajao pa sam odlučio počistiti i uljnu i crijeva potkratiti pošto otprilike pušta na crijevu što ide iz rezervoara ulja. Stanje je bilo katastrofalno, zemlje i kamenčića na sve strane..

Crijevo je nekim čudom napuklo pa sam ga ja pomjerio iz onog idealnog ležišta dok sam čistio i sad pušta pomalo. Skratio sam ga za nekih 1cm i riješen problem. Đavo mi nije dao mira pa sam skinuo uljnu i počistio i nju i blok pošto se tu dosta toga nataložilo Zupčanik uljne je bio totalno suh a u donjoj zoni ispod zupčanika sam našao stvrdnutu mast. Evo nekoliko slika prije i poslije čišćenja.

Nemam sliku očišćenog bloka, uglavnom lijepo je na oko ako ništa drugo  :icon_biggrin:
Ovu mast iznutra sam izvadio, bar ono što je išlo prstom van  :happy6: pa sam to morao ostaviti sve zbog drugog posla. Može tu ići i obična litijumova mast, jel da?
Akumulator sam rekao ranije da je u komi, evo samo da ilustriram kako dobro drži volte na okupu. I ima ko ideju kako mi je uspjelo spržiti crijevo na mjestu gdje se stavlja na rezervoar ulja(tu inače ide šelna koja se zateže na šaraf)?

Početkom tjedna mi dolaze centralna, dizne i novi klizači variomata pa onda čekamo malo ljepše dane da uštelamo ZX-a.

JogFromYamaha:
mogo bi ti napuniti / zamjeniti taj akumuljator

ljubo46:
Litijeva mast je super za te zupcanike. Stavljaj bez brige

aragonY:
Imam neki stari punjac za akumulatore, punio sam s njim 4-5 puta ove godine ali mu ne radi kazaljka sto pokazuje ampere i volte tako da nikad nisam mogao znati kako se i da li se uopce napunio a nisam tada imao multimetar pri ruci. Otprilike sam shvatio da ga najbolje napuni za 10-ak h jer je tako bio dobar po mjesec dana.
Nakon zadnjeg punjenja nije htio drzati struju ni 2 dana tako da mislim da je on svoje odradio vrijeme je za novi. To se bude na proljece rjesavalo posto mi sad i ne treba.

JogFromYamaha:
na proljece uzmi novi, puni i vozi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju