Tehnički kutak > Garaža
CPI Aragon GP50 low budget
mmario73:
Nadji polovno zvono od minareli-ja 107mm , aerox, malaguti itd.. i posmirglaj pakne da budu na zazoru 0,7mm od zvona, odnosno da u precniku na najisturenijem delu kvacilo ne bude preko 105,5mm...
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
mmario73:
Odlicna je Denso, pronadji tablicu ekvivalenta toplotne vrednosti ja mislim da je Denso 22 jednaka NGK 7
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
aragonY:
Promjer kvacila je 107, steta pakni :'( kombinovati cemo nesto.
Sinoć sam vratio klip i cilindar na mjesto, slika nemam jer mi je baterija u mobitela bila na izmaku snaga ali evo radio sam sve kao što je opisano u ovom vodiču : http://49ccscoot.proboards.com/thread/556/install-big-bore-kit-1e40qmb karika mi je jedna došla sa zazorom 0.20 a drugu sam poturpijao na malo više od 0.15, sve ide lagano ne bi trebalo biti problema.
Postavio sam i karb, sve priključio, još mi samo ostaje airbox i posuda ulja pa idemo first run.
Našao sam tabelu ekvivalencija, ispada da w22fs-u Denso odgovara b7hs Ngk (Bez R, nije greška). Moze s njom ili da palim sa starom?
aragonY:
Sve je nabačeno osim kvačila i remena, sutra ćemo imati test run prvo bez plastika hlađenja, samo da provjerim da li će gdje slučajno, ne daj Bože, curiti, pa onda ako ne bude problema postaviti i njih i gas sa fabričkim rezonjom :headbang: dok ne dobijem dizne. Sigurno se pitate zašto ga nisam upalio danas kad sam već sve sklopio :drunken_smilie: Razlog je opet moja početnička greška, povukao sam vario prema vani i rolice su ispale iz ležišta i sad čekam jutro da ga odvezem mehi da mi odšarafi maticu pištoljem da se to vrati kako treba a i da malo počistim vario iznutra. Da li da stavljam mast ili da ostavim suhe rolice? Jedni kažu da, drugi ne. Šta je ispravnije?
Tags: cumming, milf, cumshot, facial, etc. :jerk:
Što se tiče onih naslaga zemlje, ulja i još koječega još ih samo ima ovdje malo ispod prirubnice i na centralnoj nogari, budemo to počistili sutra poslije probe kad sam se riješio one močvare oko točka neka i to bude čisto :toothy10:
Na airboxu se odlijepila cijev koja ga spaja sa karburatorom pa će biti da mi je tu vukao falš zrak i nije mogao održavati konstantan ler gas, čudi me kako nisam to prije primjetio. To sam polijepio, postavio, nasuo ulje i u getribu i 2T sintetiku :icon_biggrin: još preostaje rezervoar napuniti a to ću sutra jer me zanima da li je tačan podatak da u rezervoar može stati 8L pošto sam jednom vozio 30km na rezervi i kada sam otišao nasuti stalo je 6L, ja se iznenadio :sad1:
I na kraju, Chinarelli big mašin u osvježenom izdanju(i deklo sam očistio komplet):
Naravno, ništa od ovog ne bi bilo moguće da nisam radio pod budnim okom starog majstora :frajer:
avr freak:
odličan posao, još nabavi pištolj da imaš alat za vario u daljnjim radovima i to bude to.
nikakvu mast u variomat!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju