Tehnički kutak > Garaža
CPI Aragon GP50 low budget
robyakarider:
benzina i vodobrusni i poslajfas garez, ide lako to dole, a kanale od karika sa skalperom ocistis
p na svjecici je oznaka za vislju elektrodu ako se dobro sjecam, nis bitno uglavnom
aragonY:
Budem to sutra radio, hvala na pomoći :icon_thumright:
mmario73:
--- Citat: aragonY - 09 Prosinac, 2015, 13:28:43 ---Drot kef? ??? Sta je to?
--- Kraj citata ---
Originalni naziv drot kefe potiče od Mađarskog jezika, gde je drot žica, a kefe četka ili četkica.. Interesantno koje sve žargone upotrebljavaju ljudi u različitim sredinama...
Što se tiče klipa možeš lagano počistiti garež sa čela i ispod karika u ležištu klipa.. Možeš i sa nekim vodobrusnim papirom i spiraj sa nekom naftom ili odvijačem.. ležište karika pazi da ne oštetiš, najlakše je namotati vodobrusni o metalni nož odgovarajuće debljine ili sečivo velikog skalpera pa polako počistiš i spereš...
Karike upamti koja gde ide, kada skineš uvrni u cilindar i premeri zazor špijun listićima na sastavu.. Ako je preko 0,5mm onda su za menjanje, ako nije vrati kako su bile...
Počisti i ostalu garež iz izduvnog i ako slučajno ima u prelivnim.. glavu isto možeš sa vodobrusnim..
BPR ti je sa isturenom ekektrodom, možeš staviti i BR nema velike razlike..
Edit: sad vidim da su ti isto pisali dva posta iznad...
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
aragonY:
--- Citat: mmario73 - 09 Prosinac, 2015, 22:57:45 ---Originalni naziv drot kefe potiče od Mađarskog jezika, gde je drot žica, a kefe četka ili četkica.. Interesantno koje sve žargone upotrebljavaju ljudi u različitim sredinama...
Što se tiče klipa možeš lagano počistiti garež sa čela i ispod karika u ležištu klipa.. Možeš i sa nekim vodobrusnim papirom i spiraj sa nekom naftom ili odvijačem.. ležište karika pazi da ne oštetiš, najlakše je namotati vodobrusni o metalni nož odgovarajuće debljine ili sečivo velikog skalpera pa polako počistiš i spereš...
Karike upamti koja gde ide, kada skineš uvrni u cilindar i premeri zazor špijun listićima na sastavu.. Ako je preko 0,5mm onda su za menjanje, ako nije vrati kako su bile...
Počisti i ostalu garež iz izduvnog i ako slučajno ima u prelivnim.. glavu isto možeš sa vodobrusnim..
BPR ti je sa isturenom ekektrodom, možeš staviti i BR nema velike razlike..
Edit: sad vidim da su ti isto pisali dva posta iznad...
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
--- Kraj citata ---
Odmah sam pretražio na google šta znače te dvije riječi i izbacilo mi je da kefe znači četkica a drot znam samo da je jedno od mnogobrojnih nadimaka svima nama dragih policajaca pa mi nikako nije bilo jasno kakva je to policijska četka haha
Svaka čast što si se potrudio da mi objasniš sve pojedinosti. Hvala ti, sad nemam dileme ni oko čega sve mi je kristalno jasno. :notworthy:
Corector:
Mozda drotovi stvarno koriste te cetke umjesto normalnih :toothy3:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju