Općenito > Propisi

Kupac nije odjavia skuter?

<< < (2/5) > >>

ivano_007:
A jbg. skupo plaćam školu, računa sam kad imaš kupoprodajni bez obzira šta da se dogodi lipo samo pokažeš papir ovjeren kod javnog bilježnika da si ga tad i tad proda tom i tom liku i to e to :dontknow:

A nema se pravo žalbe tako da ću vjerovatno to morat iskeširat

Edit: kakvu svrhu onda uopće ima kupoprodajni? Običan komad papira da si prodao to i to za toliko i toliko?

3alfa3:
Iskreno, ne znam sto je moguce skemijat u ovoj situaciji, ali da sam u toj situaciji, pokusao bi kupoprodajnim ugovorom skinut tu obavezu sa sebe. Logika kaze da bi to trebalo proc, ali logika u ovoj drzavi bas i nije na cijeni tako da......

Ako je utjeha.....
To sto je neko tvojim voilom napravio prekrsaj, ne znaci daa si ti za to financijski odgovoran. Mozda je tako i u ovom slucaju - ja bi probao

steeef:
kupoprodajni ugovor je samo dokaz da si ti prodal/kupil vozilo i da sa njim kupac vozila može registrirat vozilo koje je prodavatelj prethodno odjavil..
al to nije dokaz o vlasništvu vozila nego prometna (i prije knjižica vozila),niti je on dokument koi je službeno zaveden negdi osim u javno bilježničkoj evidenciji..
onaj koi stoji u prometnoj je vlasnik sve dok se ne upiše novi vlasnik također u prometnu..
videl sam dosta ljudi koi su ko ti najebali zbog svoje naivnosti i tuđe neodgovornosti..
vozilo se po zaknou nakon prodaje mora u roku 2 tjedna odjavit i prepisat na novog vlasnika (nisam 100% al mislim da je rok 2 tjedna)..
idi pitaj sa kupoprodajnim,al ak je više mjeseci u pitanju,sumnjam da ti bude pomoglo,jer tvoja odgovornost je odjavit vozilo kod prodaje..

Corector:
Idi s ugovorom u PP

Ako obavezu odjavljivanja u ugovoru preuzima kupac, onda on mora u roku od 15 dana prepisati vozilo na sebe.
Medjutim, kupcu nece nista napraviti za sada...

Najpametnije je odmah odjaviti skuter sa sebe u PP i tada si miran.

Ja sam se zatekao u nezgodnoj situaciji, da su decki dosli pogledati skut vikendom, i odmah se odlucili za kupnju. Medjutim, ja nisam dao skuter jer bi preko vikenda eventualne pi*darije dosle na moje ime. Zato sam lijepo pricekao ponedjeljak i odmah napravio odjavu.

Nikad mi nece biti jasni ljudi koji bi kupili (preprodali) skuter bez prijepisa i ugovora. Pa ako nemas 47.50kn dodji da ti dam suhe jabukove jezgre iz sokovnika.

ivano_007:
Slažem se alfa :icon_thumright:

Koliko ja poznam slučajeva da bi nekoga snimile kamere u prekršaju i on bi se žalio da nije on vozio nego netko drugi (tetka, strina, ujac... ko već sve ima vozačku, a ne koristi je zadnjih 10-ak godina) i tom drugom odrape kaznu, tako i ovo...

Evo našao sam nešto na netu, ja ga prodao krajem 5. mjeseca...

Edit opet: poznam ovu šta radi na tim odjavama u PP pa ću se baš sutra raspitat di šta kako

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju