Općenito > Propisi

Kupac nije odjavia skuter?

<< < (3/5) > >>

ivano_007:
To je sve bezveze, onda sam tako ovom novom vlasniku mogao dovest policiju da mi je ukrao skuter, pa nek on maše s kupoprodajnim koliko hoće kad već nema nikakvu težinu :redface:

3alfa3:

--- Citat: steeef - 30 Studeni, 2015, 16:01:35 ---kupoprodajni ugovor je samo dokaz da si ti prodal/kupil vozilo i da sa njim kupac vozila može registrirat vozilo koje je prodavatelj prethodno odjavil..
al to nije dokaz o vlasništvu vozila nego prometna (i prije knjižica vozila),niti je on dokument koi je službeno zaveden negdi osim u javno bilježničkoj evidenciji..
onaj koi stoji u prometnoj je vlasnik sve dok se ne upiše novi vlasnik također u prometnu..
videl sam dosta ljudi koi su ko ti najebali zbog svoje naivnosti i tuđe neodgovornosti..
vozilo se po zaknou nakon prodaje mora u roku 2 tjedna odjavit i prepisat na novog vlasnika (nisam 100% al mislim da je rok 2 tjedna)..
idi pitaj sa kupoprodajnim,al ak je više mjeseci u pitanju,sumnjam da ti bude pomoglo,jer tvoja odgovornost je odjavit vozilo kod prodaje..

--- Kraj citata ---
Meni je to logicno.....
I prije je bila obaveza prodavatelja odjavit vozilo prije prodaje. Ali vise to nije slucaj (vec godinama). Ako vec inzistiraju na tome da je kupoprodajni nevazeci u slucaju ovakve sitacije, koji klinac i dalje ne postoji obaveza prodavatelja da odjavi vozilo prije prodaje?

Btw, sva vozila koja sam prodao sam prodao odjavljena, bas zato da se nebi nesto iskompliciralo. Sto mi vrijedi kaj se na sudu mogu izvuc predocenjem ugovora, ako moram gubit vrijeme i zivce zbog tog suda?
Zato uvijek odjavim, a ako kupcu to ne odgovara - nek si kupi negdje drugdje :)

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

ditek:
moj stari je imao istu situaciju, skuter prodan uz obecanje kupca da ce ga odjavit sljedeci dan.. nakon 2mj dosla kazna na nasu adresu.. stari se zalio (neznam kome) i na kraju nije trebo nista platit nego kupac + jos neki dodatni troskovi (neznam jel su sudski ili kakvi bilo je prije 2 godine pa sam zaboravio detalje)

ugl ne placaj dok se ne pokusas zalit iako pise da nema zalbe..

ivano_007:

--- Citat: steeef - 30 Studeni, 2015, 14:58:30 ---sad si popusia 700kn  :toothy12:
--- Kraj citata ---

Nisam :)

montis:
Znači priznali su ti ugovor da si ga prodao

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju