1.Prvi pad je bio kad mi je oduzeta prednost, priblizavam se krizanju u gradu, usporavam na 30kmh i vidim da je frajer iz suprotnog smjera stao, pogledam jel dolazi netko s desne strane i bum. Ovaj sto je stao, odjednom krenuo i usao u polovicu moje trake, a ja prosao kroz skuter, koljenom udario u njegov prednjo desni blatobran, pa na haubu do sajbe i skliznuo na pod. Vjerujem da ga je zasljepilo ranojutarnje jesensko sunce koje je picilo bas niz ulicu njemu u oci, sto je i rekao. Natukao koljeno, i zglob na ruci, na srecu brzo se oporavio bez posljedica. Skuter u rasulu.
2. Ljeto, vani +40, upalilo se zeleno na krizanju za kvart, zaletavam se iz daljine koliko ide da uhvatim semafor, prije semafora usporavam na 70kmh, nema nigdje nikog osim biciklista na pjesackoj stazi, dijagonalno lijevo preko cijelog krizanja. U nadi da cu opusteno proci kroz zeleno lik s biciklom se spusti na cestu i po zebri ispred mene, s lijeva na desno i ja krenem kociti na ulizanom asfaltu. I samo ga gledam dok se borim s kocenjem, prvo je prosao prosao prednji kotac njegovog bicikla, i direktno pod 90 ga pogodim u sredinu bicikla. Sudar se desio na nekih 10kmh, frajer odma dole, ja sam nekako odskakutao, ali sam isto pao.
Sreca nikom nista, pukla mi papuca, a skuter dobio par laganih crtica tipicnih kad sestra nasloni na zid, ili kad ogrebem od vrata garaze, cak i blaze od toga jedno 10x.
Frajer pijan ko letva, klosar bijedni, zovem drotove.
U medjuvremenu dolazi neki njegov kompa s biciklom, i kaze kako mozes srusit biciklistu na (neobiljezenoj) zebri, i da sam prosao kroz crveno. Nekako se skuliram u nadi da ce doci drotovlje, ova dvojica poceli bjezat u duetu.
Zovem drot stanicu nakon 45min na suncu vec lagano dehidriran, i pitam jel mogu otkazat poziv, dovidjenja.
Nabijam na k**ra* sigurnost i povjerenje i uzimam bicikl od lika, prodam ga za 350kn nakon tjedan dana i kupim si nove papuce.
Kasnije sam otisao na isto to krizanje i mjerio koliko mi treba da stanem, bome mnogo, kao teretnoj lokomotivi sa 400 vagona. Znaci, nema sile kocenja jer guma odmah klize, gume sava mc 28 stare 1 godinu idealne za zapalit.
Uzmem drugi skuter s novom savom mc25 on se zaustavi duplo krace i jos me isklizne sa sjedala.
Pouka, voziti sporije medju ljudima i nikada im vjerovati, bas nikada, jer svaki moze izletit. Uostalom, u takvoj sredini nema svrhe jurit jer onaj sa R motorom i onaj sa blokiranim skuterom dolazi na isto mjesto u
par minuta razlike, u najgorem slucaju. S tim da se onaj sa R motorom nazivcirao zbog 100 budala.
Imati uvijek dobre gume i kocnicu koja dize na prednji.
Pozeljno naucit driftat sa skuterom, radi brzeg i boljeg snalazenja u kriticnim situacijama. Da ne bi bilo, samo me okrenulo, nego sa stilom ispises sinusoidu po cesti.
Jbg zakleo sam se da savu vise nikad necu, ali sta cu kad sam ih dobio, a ljudi glupi misle guma je sve ono sto je okruglo.
Ko nije nikad pao, neka samo nastavi tim tempom, po mogucnosti jos opreznije i bez podizanja granica