Tehnički kutak > Skuter projekti
Speedfight 2 AC 70cc
alentje:
Danas se pokušao napraviti neki undertail :icon_biggrin: ali nije bas kao sto sam htjeo. Naravno sa poliesterom ono neću da radim jer nemam pojma oko toga raditi ;D. Ugledao sam kod lika sto je napravio od lima pa reko da i ja probam.
Skinute bočne plastike
Premještena bobina na drugo mjesto da ne smeta
Prva proba
I na kraju najbolje sto sam mogao uraditi, kada sam skoro živce izgubio :laughing6: I ovdje se baš vidi stanje laka bočne plastike... Ne da mi se lakirati sam jer neznam kako će ispasti, ganjam nekoga da mi to radi..
Treba se popraviti lim oko stop svjetla i sutra se lakira undertail. Tesko je ovo izvesti kod SF2 jer se mora vaditi posuda ulja da bi bilo kako treba a baš mi se ne mješa ulje sam.
Onda još što se tiće motora vjerovatno se uzima Stage 6 Big Valve pa ce mo da vidimo kako će ići
alentje:
Stigao danas Stage 6 Big Valve i montiran :D. Odaziv na gas je dosta bolji a ima i razlike u ubrzanju samo što nije razlika dan i noć. Samo što treba još doštelovati prenos. Sada su 5.5g rolnice a trebaju malo lakše, možda 5.2-5.3g.
Undertail je ofarban u mat crno i utegnut za sada. Sledeće na redu je novi Paioli amortizer :).
Sent from my iPhone using Tapatalk
alentje:
I došao Paioli CR35 u moje ruke. Solidno bilo stanje za malu paru.
Montiran i sve to ali cim sam sjeo dio koji sluzi za zakljucavanje na sajlu je zasmetao boci amortizera pa sam je odsjekao. Svakako meni nije služila ničemu
Onda sam pazario Xenon za male pare. Stavljen je na dugo svjetlo i spojen preko releja. Trebao bi samo izmaketi sijalicu malo van da se snop malo popravi.
Onda mi se pojavilo neko vibriranje koje osjetis na 3/4 do punog gasa. Sumnjam na getribu koju sam svakako planirao mjenjati, cuje se dosta jace nego prije kada okrecem točak, ulja ne hvali. Možda su čak i ležajevi dobili malo lufta.
To je to odprilike sve do farbanja :) . Ima još dosta sitnica za čačkati :D
Pozz
Sent from my iPhone using Tapatalk
alentje:
Stavljene danas 3 x 5g i 3 x 5.5 za prosjek 5.25g. Dosta je bolje sve ali jos uvijek mu hvali nešto. Nekada se bas osjeti da udje u rezonancu, dodje do promjene zvuka bude puno jaci i osjeti se da povlaci. Mozda su malo i karike dotrajale, nista neznam jer nemam celera da mi mjeri koliko sam presao, bas je hebeno bez sata.
Nevjerujem da smijem lakse ici od 5.25g ali moguce je da do varijacije obrtaja dolazi radi grijanja prenosa. Deklo je vec malo izbuseno, ali gledati cu da ga jos malo izbusim.
Inace je sve ok. Samo vec od pocetka motor ne voli brda ili voznju sa dvije osobe, uz brdo se ponasa kao da se muci, fino se razvrti ali ne osjeti se da vuce. Mozda je tvrda centralna a mozda ga i dugacka getriba koci. Ide on uz brdo, samo ne kao sto ocekujem.
Onda mi još remen pravi problem. Iz starta nenormalno klize, skripi, toliko da je u variomatu uspio napraviti kanal. Stari malossi remen mi je vise bio meksi kada se zagrije, mozda je ovaj novi neki fus. Dosao je u orig. kutiji, ali ko ce ga znati
alentje:
Nisam odavno pisao jer mi je frend slupo skut :angry7: . Plastike su sa strana pogrebane, pukli nosaci maske, fara, auspuh je udubljen, zagreban na grani, top je sriban u cosku, prednji amortizer je totalno produvo, pustio ulje, zadnji isto!!!!! (paioli). Sutra par fotki, pa ako neko vidi neka da iskreno misljenje stete u novcu.
Iskreno mislim da je dovoljno peugeot tuninga... zao mi je zbog toga ali mi je isplatnije da ga prodam ovakog pa da idemo dalje sa drugom masinom. :dontknow:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju