Tehnički kutak > Skuter projekti

Speedfight 2 AC 70cc

<< < (3/5) > >>

alentje:
Danas montiran novi Malossi X-Special remen i rolnice 5.5g. Nije optimala jer je trun kraci, nije na samom vrhu nazad, ali je ok.
Sa S6 pro replicom ima snage na vise obrtaja nego sto sam mislio, 5.5g sasvim ok mozda bi trunke lakse sjele. Osjeti se samo malo prevrtavanje od oko 30 do 40km/h ali nije strasno.

Sledece dolazi stavljanje dellya 19 ali jos uvijek  ganjam set dizni M5. Ako ko ima set a da nisu sve veliki brojevi neka se javi. Onda imam zamjeniti lamelu kvacila jer dobar dio ze izlizo tako da hvata malo metala  :icon_biggrin: ali neda mi se nikako skidati  ;D.

Opet ponavljam ko ima set M5 dizni neka se javii  :toothy9:

alentje:
Danas poslije dugog čekanja napokon je montiran Dellorto 19mm PHBG. Montirao sam ga na fabricku prirubnicu, proširenu prečnikom i proširena kod izlaza do lamelica, jer je Malossi VL9 dosta širi. Iskombinovao sam adapter prirubnice da ne koristim gumu za karburator, vec sam ga direkt stavio na adapter, da bude što kraće radi filtera. Evo slike kako je uradjeno.

Crijevo ulja sam nakačio na ulaz na prirubnici jer je mali prikljucak, a vakum sam stavio na adapter, on ima svoj ulaz.

I obećao sam pojasniti svo štelovanje za ovaj setup. Sada je W9 igla u njemu na drugom zubu od vrha i dizna 82, pilotku ja nikada ne diram jer nisam do sada imao problema sa tim. Za iglu nemam planova mjenjati je, ali bi diznu trebao, mozda za broj manje, 80 ili 78.

Boja svječice je malo na tamnijoj strani po meni.

Što se tiče promjena, odaziv gasa je nebo i zemlja, puuuuno bolji u odnosu na stari gurtner. Onda osjetlo se i na snagi, ubrzanju. Rucica gasa sada ima skoro duplo veći hod nego prije, radi većeg promjera karburatora.

Onda što se tiče prenosa, mjenjao sam staru RMS lamelu za fabričku, jer je ova RMS nekim načinom savila se tako da je dosta metala hvatalo od zvono. Nova lamela jos uvijek nije nasjela kako treba pa malo više obrtaja diže iz starta.
Onda za rolnice imam osjećaj da mu još malo hvali da skroz udje u rezonanciju, možda bi pasale 5g ili 5.2g.

Sada tražim novi amortizer, vjerovatno plinski, jer mi je kod ove crko semering pa razbacuje ulje svuda okolo a i lak na opruzi se neda farbati radi savijanja, ispuca brzo, jedino rješenje bi bio vodeni print ili plastificiranje.
I kako sam skoro sve složio kako treba moram malo posvetiti pažnju kozmtičkoj strani motora, plastike bi trebao lakirati pa mi napišite preporuku boje, svidja mi se kombinacija WRC 206 modela.

Pozdrav  :toothy10: :toothy10:

alentje:
Evo još jednom setup za sada.

Malossi Sport 70cc AC - nista dirano, čak ni squish nisam mjerio ali mozda spustim malo
Malossi žuti - najtvrđi feder kvačila, ići će vjerovatno srednje jačine
Malossi VL9 lamelni ventil - možda kasnije dodje S6 big valve
Malossi X-special remen - šifra 6112735
Stage 6 Pro Replica auspuh
Stage 6 Sport Pro variomat - 5.5g rolnice, možda bi htjeo malo lakše ali ništa neznam bez obrtomjera
Stage 6 centralna opruga srednje jačine
Dellorto PHBG 19mm - dizna 82, igla W9 na drugom zubu od vrha

Centralna mi je pod rukom baš jaka, kad stavljam remen jedva stisnem remenice, a problema sa startom poslije naglog kočenja nemam tako da razmišljam mekšu staviti.
Sa remenom sam baš zadovoljan, mislio sam da ne valja jer na Malossi šemi piše da je dužina 735, a fabrički je 765 ili 755. Izlazi u zadnjoj remenici na sami vrh kada bi stavio podloškicu napred, ali mi se to ne čačka. Kako se bude trošio mislim da će izići.  Preporučujem x-special za sada  :icon_biggrin:

alentje:
Ovih dana SF vjerovatno ide na trku pa sam odlucio probati getribu od SV50, krene u iber poslije 60km/h dok ova polini trenutno nikada ne udje u iber u voznji jer je bas dugacka. Biti ce veselo ta getriba sa 70cc  :toothy9: . Nadam se da paše, njegovi blokovi su isti samo sto su kratki tip zbog 10ki tockova.

I naravno biti ce ubrzo slika  :toothy12:

alentje:
Brojao sam zube getribe i ispade da je isto kao SF2 LC  :icon_biggrin: . Primar je 12/34 a sekundar 12/47. Nije kratka kao sto sam mislio ali ce svakako biti bolja od trenutne kod koje je kranjnji prenos 1:9.81, kod "LC" prenosa ce biti 1:11.08.

Nisam je jos montirao jer se jos kontam dali da mjenjam lezajeve u getribi..  ???

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju