Danas poslije dugog čekanja napokon je montiran Dellorto 19mm PHBG. Montirao sam ga na fabricku prirubnicu, proširenu prečnikom i proširena kod izlaza do lamelica, jer je Malossi VL9 dosta širi. Iskombinovao sam adapter prirubnice da ne koristim gumu za karburator, vec sam ga direkt stavio na adapter, da bude što kraće radi filtera. Evo slike kako je uradjeno.
Crijevo ulja sam nakačio na ulaz na prirubnici jer je mali prikljucak, a vakum sam stavio na adapter, on ima svoj ulaz.
I obećao sam pojasniti svo štelovanje za ovaj setup. Sada je W9 igla u njemu na drugom zubu od vrha i dizna 82, pilotku ja nikada ne diram jer nisam do sada imao problema sa tim. Za iglu nemam planova mjenjati je, ali bi diznu trebao, mozda za broj manje, 80 ili 78.
Boja svječice je malo na tamnijoj strani po meni.
Što se tiče promjena, odaziv gasa je nebo i zemlja, puuuuno bolji u odnosu na stari gurtner. Onda osjetlo se i na snagi, ubrzanju. Rucica gasa sada ima skoro duplo veći hod nego prije, radi većeg promjera karburatora.
Onda što se tiče prenosa, mjenjao sam staru RMS lamelu za fabričku, jer je ova RMS nekim načinom savila se tako da je dosta metala hvatalo od zvono. Nova lamela jos uvijek nije nasjela kako treba pa malo više obrtaja diže iz starta.
Onda za rolnice imam osjećaj da mu još malo hvali da skroz udje u rezonanciju, možda bi pasale 5g ili 5.2g.
Sada tražim novi amortizer, vjerovatno plinski, jer mi je kod ove crko semering pa razbacuje ulje svuda okolo a i lak na opruzi se neda farbati radi savijanja, ispuca brzo, jedino rješenje bi bio vodeni print ili plastificiranje.
I kako sam skoro sve složio kako treba moram malo posvetiti pažnju kozmtičkoj strani motora, plastike bi trebao lakirati pa mi napišite preporuku boje, svidja mi se kombinacija WRC 206 modela.
Pozdrav