Općenito > Generalno o skuterima

Trajnost današnjih 4-t 250cc skutera?

(1/4) > >>

plavijelen:
Evo posjedujem vespu gts 250cc. opremljena je novim piaggiovim QUASARom.
Prije toga sam uvijek imao varijacije na temu 2-t(50, 125) i moje  iskustvo je da se te mašine dosta kvare. toliko da svi moji frendovi su svojevremeno bili prisiljeni raditi generalke/polugeneralke na takvim 2t mašinama, pa tako i ja. i to nakon ne baš previše prijeđenih km. A o potrošnji da i ne pričam. 125cc, 32ks je trošila oko 8l +1l ulja.
Ova nova vespa troši 3,5-4 litre, lagana je za održavat i ok ide jedino nemam predodžbu koliko bi okvirno kilometara mogao izdržat Quasar?
Nikad je ne preforsiravam (100-110kmh max) i redovito servisiram(ulje+filter 8000km, remen 15000km i sl).
Ako ima netko slični  stroj ili neko iskustvo neka samo kaže svoje mišljenje?

r.e.!:
125 ccm i 32 KS kažeš. Malo kubika+puno konja=VELIKI BROJ OKRETAJA, a bilo da se radi o 2-T ili 4-T motorima rezultat je jednak, bar jednom godišnje treba reparirati motor. Pogotovo ako mu se vadi mast i ako se vozi uglavnom na max. okretajima.
Što se tiče 250-ice, viđao sam Piaggio motore od 200 ccm poput onoga na Vespi 200 ili Beverly 200 (LEADER motori), koji su prošli po 40.000-50.000 bez problema i još i dalje voze ukoliko se redovito održavaju.

Mr J:
Sve je stvar odrzavanja i voznje, naravno i kvaliteta dijelova ima veliku ulogu ali vecinom voznja ovisi o trajnosti masine!

Nove piaggio masine su dosta kvalitetne... Naravno, 4t su dugotrajnije od 2t masina, manji okretaji...

r.e.!:

--- Citat: Mr J - 20 Prosinac, 2006, 19:39:15 ---Sve je stvar odrzavanja i voznje, naravno i kvaliteta dijelova ima veliku ulogu ali vecinom voznja ovisi o trajnosti masine!

Nove piaggio masine su dosta kvalitetne... Naravno, 4t su dugotrajnije od 2t masina, manji okretaji...

--- Kraj citata ---

Vidi, sve ovisi o konstrukcijskim parametrima motora. 2-T motori koji se vrte do 6000-7000 o/min, i te kako mogu biti trajni. Isto tako i 4-T motori.
Oni koji se vrte na 9000, 10000 i više, jednostavno imaju manji vijek trajanja. S time da su 2-T jednostavniji i u načelu jeftiniji za reparaturu.

Mr J:

--- Citat: r.e.! - 20 Prosinac, 2006, 19:43:48 ---
--- Citat: Mr J - 20 Prosinac, 2006, 19:39:15 ---Sve je stvar odrzavanja i voznje, naravno i kvaliteta dijelova ima veliku ulogu ali vecinom voznja ovisi o trajnosti masine!

--- Kraj citata ---

Vidi, sve ovisi o konstrukcijskim parametrima motora. 2-T motori koji se vrte do 6000-7000 o/min, i te kako mogu biti trajni. Isto tako i 4-T motori.
Oni koji se vrte na 9000, 10000 i vi�e, jednostavno imaju manji vijek trajanja. S time da su 2-T jednostavniji i u načelu jeftiniji za reparaturu.

--- Kraj citata ---

Naravno da ovisi o konstrukcijskim parametrima masine (TO JE TEMELJ) ali eksploatacija je bitna, tj. nacin na koji se eksploatira...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju