Samo ne kužim šta ti znači max protok zraka 70l/min? To na kompresoru na ulazu il na izlazu il na pištolju?
Nadam se da je to na nekih 6 bara, jer to je jako malo. Definitivno puuuuuno premalo za zracni pistolj pa ovisis samo o litrazi bacve.
Moj ima od 6-8 bara oko 115-120 l/min pa je zapravo jako slab. Oni dvoklipni od 2,2kW imaju tu oko 200-250l/min i isto nisu dovoljni, ali ako se pazi, posluze. Oni imaju i 50l tank sto je zapravo isto jako, jako, JAKO malo, al ajde, vece je od 24 litre.
Moj savjet je da se ne gleda ispod 50 litara (i dalje je dovoljno mali i mobilan) i dvoklipnog. Recimo, takav herkules sa setom alata kosta oko 2000kn i to je po meni OK i neki minimum za hobiste (sve ispod posluzi, ali nije to to).
Bolje od toga (ali ne sa vecim protokom zraka) bi bio neki 100L sa remenskim pogonom. Bolji od njega bi bio neki bitno jaci, trofazni u pravilu, sa 200l min spremnikom.
Ukratko, oni koji imaju 24l uvijek zale za 50l, oni sa 50l ponekad o onom od barem 100-200l, a oni koji imaju 200+l, znaju za sto im sluzi pa su zadovoljni s onim sto imaju jer znaju da za najozbiljnije poslove i 500l nije puno, a za takve spremnike vec treba prilicno jak motor koji ce punit, a cijena definitivno ne spada u honi primjenu.
Po meni, za najnezahtjevnije poslove, dvoklipni, direktno pogonjeni sa 50l spremnikom je best buy. 100l sa slicnim protokom i remenskim pogonom za one koji ga cesce koriste, a sve preko toga - nebitno - takve kupuju oni koji znaju sto trebaju
.