Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Zračni kompresor HERKULES  (Posjeta: 6625 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Etore

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Jbg vozim motor
  • MojSetup: nemam
  • MojSpuh: oriđiđi
Zračni kompresor HERKULES
« : 09 Listopad, 2015, 22:24:13 »
Ni sam ne znam dali sam pogodio rubriku,,,,  ???
Ovako stoje stvari,,, Herkulesov kompresor iz Bauhausa onaj mali uz kojeg dobiješ pištolj za odšarafi-zašarafi, zatim nastavak za pumpati gume i onaj nastavak za ispuhivanje.. Sad me zanima dali je taj dovoljno jak da si mogu istim odšaraf. zašaraf, maticu na kuplungu i na radilici zbog variomata....kompresor je kapaciteta 25l 10 bara max moment 176 N/m a max protok zraka je 70 l / min...
Dali netko ima iskutsva sa tim kompresorima.
Hvala.. :)

Offline razorxxx

• Tržnica : (+10)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Luna,Jonhway
  • MojSetup: Dr evo , del 17.5 rucni cok, 107 mm kvacilo
  • MojSpuh: aroww
Odg: Zračni kompresor HERKULES
« Odgovori #1 : 09 Listopad, 2015, 22:29:33 »
mozes bez problema

Offline ivano_007

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kaštela
  • Moj Skuter: x9 500, DL 650, A3
  • Moja Kaciga: LS2, KYT
  • MojSetup: Serijski
« Odgovori #2 : 10 Listopad, 2015, 13:25:47 »
Ako su kvačilo i variomat propisno stegnuti, odnosno ako ih nije uhvatila hrđa i to, onda bi trebao moći :icon_thumright:

Samo ne kužim šta ti znači max protok zraka 70l/min? To na kompresoru na ulazu il na izlazu il na pištolju?
Disi Toza kuco stara ognjiste bez zara, jel jos zajebavas ljude? Ne mogu se sjetiti trenutno zasto si me spalio, al znam da sam ti j#bo sve po spisku!!!

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #3 : 10 Listopad, 2015, 13:41:28 »
Samo ne kužim šta ti znači max protok zraka 70l/min? To na kompresoru na ulazu il na izlazu il na pištolju?

Nadam se da je to na nekih 6 bara, jer to je jako malo. Definitivno puuuuuno premalo za zracni pistolj pa ovisis samo o litrazi bacve.

Moj ima od 6-8 bara oko 115-120 l/min pa je zapravo jako slab. Oni dvoklipni od 2,2kW imaju tu oko 200-250l/min i isto nisu dovoljni, ali ako se pazi, posluze. Oni imaju i 50l tank sto je zapravo isto jako, jako, JAKO malo, al ajde, vece je od 24 litre.

Moj savjet je da se ne gleda ispod 50 litara (i dalje je dovoljno mali i mobilan) i dvoklipnog. Recimo, takav herkules sa setom alata kosta oko 2000kn i to je po meni OK i neki minimum za hobiste (sve ispod posluzi, ali nije to to).

Bolje od toga (ali ne sa vecim protokom zraka) bi bio neki 100L sa remenskim pogonom. Bolji od njega bi bio neki bitno jaci, trofazni u pravilu, sa 200l min spremnikom.

Ukratko, oni koji imaju 24l uvijek zale za 50l, oni sa 50l ponekad o onom od barem 100-200l, a oni koji imaju 200+l, znaju za sto im sluzi pa su zadovoljni s onim sto imaju jer znaju da za najozbiljnije poslove i 500l nije puno, a za takve spremnike vec treba prilicno jak motor koji ce punit, a cijena definitivno ne spada u honi primjenu.

Po meni, za najnezahtjevnije poslove, dvoklipni, direktno pogonjeni sa 50l spremnikom je best buy. 100l sa slicnim protokom i remenskim pogonom za one koji ga cesce koriste, a sve preko toga - nebitno - takve kupuju oni koji znaju sto trebaju
.
« Zadnja izmjena: 10 Listopad, 2015, 13:46:22 3alfa3 »

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #4 : 10 Listopad, 2015, 13:45:45 »
za otpuštanje matica na variomatu i kvačilu dovoljan je i taj 24l,koristim ga godinama i tera bez problema..

matice su cinčane,da na tim mašinama zahrđa trebalo bi bit mjesecima potopljeno pod vodom..
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline Etore

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #5 : 10 Listopad, 2015, 14:40:46 »
Mislim da je Stef u pravu, još ga nisam probao ali budem uskoro...  Taj moj kompresor ima max 10 bar-a pritisak, no imam problem, on se sam ne isključuje nego kad dođe na 10 bara otvori mu se sigurnosni ventil, ja ga ručno na sklopku isključim. Dali mi to može biti problem, mislim zbog vlastite sigurnosti...?
Sa njim sam dobio i pištolj koji odgovara 70 L/min, pitao sam dali imaju jači pištolj a tip mi je rekao da imaju ali da taj pištolj reagira tek na protok od 220 L/min pa da mi ga ne bi htio niti okrenuti a i takav košta preko 200 kn. Ovaj moj došao je 900 kn, valda zbog te greške na sklopki.
Sve u svemu hvala -3alfa3- kao i steeef-u     

Offline Tomi_ZG

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: Gilera Runner 50 SP
« Odgovori #6 : 10 Listopad, 2015, 15:36:23 »
Normalno da mu se otvori sigurnosni ventil na 10 bara,ne brini to je u redu.
Ak ti nije mrsko daj poslikaj baš taj svoj pištolj kaj si uzeo,jer inače je minimum potrošnja tih pištolja oko 110litara.

Offline ivano_007

• maxi forumaš
« Odgovori #7 : 10 Listopad, 2015, 16:00:17 »
Ima u Bauhausu taj pištolj, steže na 176Nm i potrebna mu je dobava od 70l/min. I stoji kao na kutiji 24l i palac put gore. Manji je od ovih "standardnih" pištolja i mislim da košta 230kn sa par udarnih gedora (4 il 5 ih bude u setu).

Inače ka najisplativija kupnja se nameće Herkulesov dvoklipni 2,2kw + sav alat (za ispuhivanje, pištolj, klamerica, bušilica, brusilica...). Al jbg. svima to izgleda puno novca, al kad se stavi na papir pribor šta dobiješ s njim, cijena je okej. Košta 2400kn i 5 godina garancije.
Disi Toza kuco stara ognjiste bez zara, jel jos zajebavas ljude? Ne mogu se sjetiti trenutno zasto si me spalio, al znam da sam ti j#bo sve po spisku!!!

Offline Etore

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #8 : 10 Listopad, 2015, 21:04:13 »
Normalno da mu se otvori sigurnosni ventil na 10 bara,ne brini to je u redu.
Ak ti nije mrsko daj poslikaj baš taj svoj pištolj kaj si uzeo,jer inače je minimum potrošnja tih pištolja oko 110litara.

Ej,,,sliku ne znam kako da pošaljem jer mi je uvijek prevelika, još ne kužim kako da ju smanjim ( najmanja mi je 1 mgb )
Mislim da se baš sad u Lidlu prodaju takvi pištolji za 220 kn samo što je moj nešto malkice manji.
To ti je Herkules mod.TWENTY OL195+ KIT izgleda ti kao plinska boca, jer on ti nema kotačiće a tako i stoji, uspravno...
1100 W - 1,5 HP, 5 A , usisni zrak 180 l/min, okretaji motora 3400 rpm,,,,evo to sam prepisao. Mislim da ga imaju na stranicama  bauhausa...
I da ivano_007 dobro kaže, to je baš taj  pištolj samo ja sam ga dobio u kompletu sa 5 gedorica..... :)

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #9 : 15 Listopad, 2015, 08:31:09 »
Mislim da je Stef u pravu, još ga nisam probao ali budem uskoro...  Taj moj kompresor ima max 10 bar-a pritisak, no imam problem, on se sam ne isključuje nego kad dođe na 10 bara otvori mu se sigurnosni ventil, ja ga ručno na sklopku isključim. Dali mi to može biti problem, mislim zbog vlastite sigurnosti...?
Sa njim sam dobio i pištolj koji odgovara 70 L/min, pitao sam dali imaju jači pištolj a tip mi je rekao da imaju ali da taj pištolj reagira tek na protok od 220 L/min pa da mi ga ne bi htio niti okrenuti a i takav košta preko 200 kn. Ovaj moj došao je 900 kn, valda zbog te greške na sklopki.
treba ti nova tlacna sklopka, ne mislis ga valjda cijeli zivot rucno iskljucivati kad probije sigurnosni. Inace sigurnosni na kompresorima su dosta jednostavni i napravljeni su tako da nemogu zablokirati pa nekog pretjeranog straha da ce te sigurnosni izdat u buducnosti nema ali ulozi u novu sklopku na ebayu su po 10ak dolara
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline ivano_007

• maxi forumaš
« Odgovori #10 : 15 Listopad, 2015, 11:21:14 »
Kupia sam crijevo sa unutrašnjim presjekom 9mm. I sad kad nabijem neki alat na njega, često se zna desit da počne puštat zrak na spoju i da izbaci uređaj (špricu, pištolj...) iz utora crijeva van.

Jel se to i vama događa il je problem u crijevu? Ako je, jel se da to napravit?

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #11 : 15 Listopad, 2015, 11:30:08 »

Sklopka se najcesce moze i podesiti gdje iskljucuje. Naravno, ako je neispravna, trebas novu, ali ja bi probao.
Skines seraf na njoj (onaj na poklopcu), onda vidis jedan seraf ispod kojeg je jaki feder i taj seraf okreni recimo 2 kruga u lijevo pa vidi da li ce iskljucit ranije. Ako hoce, onda s tim serafom podesi tocno pritisak gdje zelis da iskljuci.

Upozorenje, tamo ima struje pa jako pazi da ne diras nista osim tog serafa.