Nisam ulazio u tehnicke specifikacije lajtunga, ali znam iz iskustva da je opleteni majka. Kad sam imao serijski "gumeni" runner je kocio prosjecno, s tim da sto cesce kocim to slabije, to me je najvise smetalo i ono zvakanje kocnice.
Kad sam stavio opleteni, runner ide na prednji redovito. Normalno uz dobru gumu.
S druge strane poceo sam masovno trpati opletene lajtunge na druge skutere, i na jednom nrgu sam isao toliko u krajnost da sam stavio najkraci moguci lajtung za prednju kocnicu. Provukao sam ga kroz cijev stupa volana i direktno na celjust. Skuter je pokidao USD vilicu, jel trebam reci kako pika prednja kocnica na 220mm disku?
Dakle opleteni lajtung, i neka je sto kraci = jebacka kocnica.
Kod piaggia se moze staviti i pumpica s vecim klipicem 12.1 ako se ima 11. Nrg ima 11 pa otkida, ne znam sto bi bilo s 12.1. Naravno mora sve biti ispravno i dot tekucina.
Sto se tice lajtunga, po meni su najkvalitetniji originalni, nastavci se daju malo pigati da bi se savrseno pogodio kut, daju se i vise ali to ostavljam za sebe.
Kod vep-a sam dao raditi lajtung, i kada sam ga samo milimetar popigao da dobijem malo bolji kut izlaza iz pumpice on je pukao. Inace koci dobro, a gumirana zastita je duplo deblja od tvornickih kakve vidjamo.
S obzirom da je vise puta jeftiniji nego u trgovini, razumijem pucanje, ali mi je covjek besplatno napravio novi nastavak i odmah ga prilagodio malo bolje i sada sam zadovoljan.
Samo hocu reci da su serijski prikljuci jako zilavi, tj. kvalitetni.