E kuzis svi mi se smiju za ovu baustelsku sipku("pojacanje") sta da joj sad radim. A i nevidim neku logiku za pojacanjem. Ja sam bio spreman na sve i nema tog groba kojeg nemogu popravit. Mene samo smeta sto se neko kurcio i hvalio sa grobljem(malo je rec). A najvise sta me pogodilo kad me predzadnji vlasnik gledao s visoka dok sam ga kupovao i kaze meni on (kao baja):"znas ti kolko struje tu ima!?" Na sto ja ljepo kazem:"znam", a on meni "ne neznas!". Ja si mislim pa di je on bio kad sam ja slago cctv sisteme, a ni lemit nezna i luster kleme stavlja po motoru.
Evo popisa PRISTOJNOG MOTORA.
-krivo napravljena distanca i kljesta su stajala u krivo(sreca pa se niko nije ubio)
-prednja kocnica je pustala ulje po plastikama i nije radila
-silent block je neka obicna guma i osovina ima lufta u njoj jedno cm i iglicasti u nosacu totalno sameljeni kao i unistene osovine
-amortizeri u koso stoje
-nosac sica puknut i savijen profil od aluminija nasarafljen na kadu je bio nosac sica
-isturpijani zubci za puz na predjoj felgi pa nema pokazivanja brzine
-zmigavci prednji ne rade, kao ni dugo svjetlo, samo kratko
-regler visi u ralici bez ikakvog strujanja zraka za hladjenje
-ljevi amortizer propisan
-airbox od zavidan s tri vide i jedan nosac razbijen koji je napravio rupu u airboxu(znaci umjesto da vuce zrak kroz lulicu on ga vuce na 50 strana)
-kljuc funkcionira samo za bravicu, a ne za sjedalo
-svi znamo di je kljuc od nexusa bio
-pumpu ste vidjeli
-instalacija zivi ocaj i to ste vidjeli
-potrosene prednje pakne
-ulje iz kartera je izgledalo kao da se 10k km nije mjenjalo
-ulje u kocnicama necu ni komentirat
-antifriz(voda) je napravila talog ruzine po cijelom vodenom sistemu
-lezaj pumpe vode hrdjav kao da sam ga s dna oceana izvadio
-motor nije punio bateriju uopce(osigurac krepo i regler)
-stop prekidac je radio samo na zadnjoj kocnici
-polugica bocne nogare razbijena i kad se spusti nogara motor sjedne vise na polugicu nego na nogaru
-zadnji far puknut
-tablica totalno poguljena i puknuta(slikam ju kasnije), problem je jer se neda vis zasarafit kaoo treba
-pokazivanje razine benzina je 0 pa stalno blinka rezerva sto jako iritira
-nakon svakog cimanja motor se gasi
-svako toliko se trebalo lupit po tabli jer je plastika bila uhvacena sa vezicama medjusobno i jednim vijkom za ramus pa se dzek izvlacio
-rucice kocnica pokidane
-felge farbane na likovnom u skoli
-urica upasana brtvom za vjetrobranska stakla
-utega volana nema.DEBILI I OSTALA DIJECO uteg volana je prvenstveno tu da kad padnes da ti rucku gasa ne prikljesti asfalt i da ti motor zbog toga ne odleti u: tebe, drugog, kucu, auto, krumpire...itd
-izmjesane rolice 3 no name i 3 vx-ove(okretaji do nebesa)
-talog dal od paste ili cega vec da ni sam neznam kako je variomat uopce funkcionirao
-feder polini na serijskomkvacilo
-remen mrtav(samo sto nije puko do doma)
-fali sajba izmedju bolcena variomata i ventilvara i krivo okrenuta potisna sajba ventilvara ispod matice
-zapecen lezaj suport arm-a(dobrih pola sata lupanja macom) i naravno nije bio dobar
-lezaji prednje gume totalno mrtvi i ne micu
-disk zavidan s 4 vijka a ne pet i tri od tih cetiri sjebana i jedva sam ih izvuko van
-lezaj dekla takodjer gotov
-plastike ocajno lakirane(svugdje di su plastike jedna do druge je otpala boja i ljustila se)
Ljudi neda mi se vise pisat a ima jos tog. Ona slika gore je motor nakon dobrog pranja i frisko ofarban sa ispoliranim deklom i vilicama