ima tekucina za skidat boju,al ja san s njon prova radit na plastici i totalno nema smisla..dakle brusi do temelja,do gole plastike,nakon sta sve pobrusis do gole plastike,a pogotvoo one komadiće plastike di se dizala boja..
i kad si dobia tako ciste plastike dobro ih ocisti (ja ih prvo cistim ivasolom da makknem neke jace cestice masti,pa poslije ih dobro ispužvan sa čarlijen)
i peren ih čarlijen više puta u procesu brušenja jer ako ti na plastiku dode i kapljica masti,neces je se vise nikad rijesit i dizat ce ti se boja konstantno..
i na pobrušene plastike,dakle nadam se da dosad brusiš sa vodobrusnin cca 220,(neka na tome i ostane,jer plastika moze bit i malo hrapavija kad se nanosi primer,jer to sve sprickit posli ispravi i popuni) i ociscene bacis kit ako ima gdje vecih rupa ili ogrebotina,a ako nema,ove manje rupice ce šprickit popunit,zatim ide primer za plastike i nakon sta se on osusi,njemu ne treba puno, mozda po sata,al pricekas i malo duze za svaki slucaj.
-ide šprickit kojeg po potrebi nanosis u jedan ili vise slojeva,ako ides na vise slojeva,moras izmedju dva sloja brusit prethodni sloj i cekat da se dobro osusi i ne zaboravi čarli.
ja inace bacan jedan sloj sprickita,cekam da se osusi, i pobrusim ga prvo s 220,500,800 i na kraj udobro s 1200,mora bit glatko ko staklo jer sve sta zajebes u pripremi ce imat odraz na boji.
nakon toga cekas čarli:D i čekaš da se osuši i mozes bacat bazu od boje,ona ide mijesana s utvrdivacen i razrjedivacen (neki omjer ti je na boju 50posto utvrdivaca i 10 posto razrjedivaca,al iskusniji pituri to po oku bacaju,a ne ovako,ja san samo amater,pa se toga drzim
) i kad se baza osusi,bacas je u vise slojeva da dobro pokrijes plastiku,a pritom da ne bude curaka i grešaka,onda ides na lak s kojim ide isti postupak i to bi trebalo bit to..
ja san amater u pituravanja,al nadan se da je koji savjet pomoga,ako te jos sta zanima,pitaj..
a boja za cilog runnera ti ovisi jel racunas i one hrapave plastike u to?
bez hrapavih plastika ti treba nekih cca 0,5kg gole boje za piturat runnera,sad dosta toga ovisi o stilu pituravanja i koliko boje ces nanijet i koliko laka,to ti niko ne moze rec. meni se znalo dogodit da mi ljudi recu dosta ti je 3 deca boje,a ja tek pola posla s tin obavin
tek kad uvatis ruku ces znat koliko ti treba boje