Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Piaggio energy problem  (Posjeta: 1246 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline poretti1989

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Piaggio energy problem
« : 13 Kolovoz, 2015, 13:02:28 »
Setup je ovaj piaggio energy 2006god. Ima gore kit polini corsa,dellorto pvh 17.5. Auspuh leovince tt.  Radi se o motoru moga prijatelja i desava se to da je nedavno on dirao po smjesi goriva na karburatoru i od tada motor ne ide...odnosno danas smo probali namjestit smjesu i nemoguce je uvjek je isti problem.  Probao sam cak podgnut osigurac na igli u karburatoru i onda motor proradi prima gas ima snage ali nemoze nikako preko 30 km/h.. dali je moguce da je problem u struji jer motor doslovno ko da ima blokadu neku... znaci kada mu zatvorim smjesu na minimum motor radi perfektno ali nema brzine.. dok kada je podesena igla na nacina na koji je isao motor prije maximalno  100kmh dodje do 5000 okretaja i tu stane...

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Offline NRG1997

• forumski biciklist
  • Mjesto: Šibenik
  • Moj Skuter: Piaggio NRG 50 Power
  • Moja Kaciga: Vemar
Odg: Piaggio energy problem
« Odgovori #1 : 13 Kolovoz, 2015, 16:54:57 »
hmmm, posto je dira samo karburator onda bi tu i triba bit problem po nekoj logici.. probaj malo zategnit sajlu gasa pa vidi sta ce bit, ne pada mi nista drugo na pamet  :dontknow: ne moze od jedan put dobit blokadu hah
kupujen prednji disk i prednju plastiku za piaggio nrg power

Offline poretti1989

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #2 : 13 Kolovoz, 2015, 17:24:21 »
A znam...to je ono cudno motor vrti normalno i onda najedanput pocme prdit... odnosno nije vise onaj specificni zvuk iz auspuha.sta je moguce da je nesto se zdrmalo u karburatoru da toliko utjece na sve skupa...? Jedan "majstor" mu je rekao da je bobina/cdi kriva sta mu ne dozvoli    okretaje. Cudno je to kada smanjis smjesu na minimum motor je u punoj snazi i sve ali ne prijedje 30km/h nikako.. i cini mi se na sluh da ne pocme auspuh se cut kao inace sta se cuje na dvotaktnoj masini kada je rezonatni

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Offline NRG1997

• forumski biciklist
  • Mjesto: Šibenik
  • Moj Skuter: Piaggio NRG 50 Power
  • Moja Kaciga: Vemar
« Odgovori #3 : 13 Kolovoz, 2015, 19:54:24 »
Nisan ja tolko strucan u tome, ja isto svog nrga 2007.g sredujen trenutno i meni je problem sta kad mu dan pun gas ugusi se a kad dan gas pustin i opet dan onda ide ko metak il kad lagano dodajen gas.. Al uglavnom tija san rec da je i na mom karbu isto tako bilo da kad san zavida onu vidu od zraka do kraja motor je najbolje isa al onda su mi tu rekli da to nikako ne moze tako ic jer ce klip otic u k i onda san malo odpustija sajlu gasa i dobija san to sta san trazija tj okretaji su dosli na normalu, ler gas isto tako itd i moga san ga stelat onda na toj vidi za zrak bez da se dere u 5000 okretaja pa san ti zato reka da ti probas s tin.. jedino mi je to palo na pamet jer opet kazen nisan bas previse strucan u svemu tome al volin pomoc pa bar probat  :icon_thumright:

A to kad ti pocne prdit mozda je puka auspuh il je otisla brtva izmedu cilindra i auspuha, vidi i to i isto tako procisti karburator tj one dizne i potopi ga u benzinu, vidi u airboxu da nije uletilo nesto propusi onu spuzvu.. nije na odmet, a cas posla
kupujen prednji disk i prednju plastiku za piaggio nrg power

Offline avr freak

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš