Vec duze vrijeme planiram da kupim skuter, medjutim stalno neki troskovi, nema se posla, ovo, ono i nekupih ga, e sad sam skupio oko 600e i imam u planu da kupim nekog polovnjaka.
U mom gradu sam nasao dva skuta povoljno, radi se o gileri runner i speedfight 2.
Cijena runnera je 500e ali nije u nekom sjajnom stanju sto se farbe i plastika tice, zadnji zmigavci su popucali, ali je masina dobra, serijala je u pitanju, prvi vlasnik, 2001. godiste, presao 14 hiljada i zadnje 4 godine nije vozen, samo povremeno, pali normalno i na kljuc i na kurblu.
Speedfight 2 je nesto skuplji 600e, 2000. godiste, takodje serijala, plastike su dobre, presao je oko 30 hiljada ako je vjerovati satu, sve na njemu radi, pali na kljuc itd.
Meni se licno mnogo vise svidja runner, zbog dizaina, ali i zbog piaggio masine, ali i pezo mi je lijep, samo ne volim onaj njegov zvuk i generalno mi nekako djeluje slabasnije od runnera, e sad ljudi pomagajte, sta uzeti, koji je bolji, kolko bi mi trebalo para da runnera dovedem u neko pristojno stanje?
Evo slike.