Bok, evo ja cu ti pomoci oko casice posto sam imao vise mjeseci istu na skuteru purejet 50ccm.
Prva stvar koja je svima bila cudna, a i meni, kako to da na gileri PJ 50 casica odlicno radi svoj posao,cak sam vozio sa 2 najdeblje sajbice.
Uspio sam sam otkriti zasto je to tako. Naime, za purejeta postoje 2 vrste ecu mapa koje se mogu pomocu OEM dijagnostike flashati.
Imas FX mapu koja vrti malo manje okretaja kroz ubrzanje, i ma blokadu okretaja na 10k rpm, s tim da daje i slabiju krajnjh brzinu za nekih 5kmh i vise ovisno o setupu.
I imas FY mapu koja je full otvorena motor se rado vrti i ide u okretaje dok sa prethodnom vise na moment radi, tu blokade prakticki nema.
Stos je u tome da polini casica odlicno radi s FX mapom, dok je sa FY smjesa skoro uvijek prejaka, jedva nekakk radi bez ijedne sajbice na 50ccm.
Dakle ovo prekidanje ti je previse goriva definitivno, a opet mi je cudno kako prekida na 70ccm, ocito zalije svijecicu previse benzina. Trebao bi pokusati okrenuti ground elektrodu prema rasprsivacu plave dizne tako da koliko toliko sprijecis direktno prskanje benge po svijecici.
Bili je tu jos cudnih dogovstina, recimo jedno vrijeme kad sam vozio taj slabiji ecu i polini casicu, na duzim voznjama bi mi prekidao ako bi ga vozio na pola gasa,samo full gas je savrsen i navikao sam se tako.
Sto se tice Ditecha, njegov ecu ima drukcije mape, ali opet, uocio sam iste ove 2 razlike kao na gileri, cak imam i trecu vrstu mape koja blokira skuter na 65kmh, ona sluzi kada imas prsten na variomatu da ti se skuter ne razleti jer su maksimalni okretaji po mojoj digitalnoj obrtaljci 8100rpm.
U medjuvremenu sam nabavio specijalnu elektroniku koja mi limitira gileru na 9000rpm, i mogu slobodno staviti prsten na varijator za 45kmh ili 25kmh bez bojazni da ce masina ici u crveno.
U svakom slucaju ti preporucujem ecu od malossija koji je radjen bas za ditecha, ako se mislis duze voziti s tim skuterom.
I fascinantno je kada se digne pritisak benzina s tom polini casicom, kako skidanje airboxane pomaze, cak sam skinuo i tps i pokusao voziti motor samo s prirubnicom i dalje mu je bilo isto previse goriva, znaci uopce ne reagira na dodavanje zraka.
Ja imam 2 casice i ko nove su. Btw skuter ima 31000km a masina je ko nova.