Tehnički kutak > Garaža
Kratka priča o jednom Beverly 350 Sport Turing
firkefica:
--- Citat: Valter - 13 Kolovoz, 2015, 20:00:33 ---KUUUUPAAAANJEEEEE.
Investirao sam u visokotlačni čistač iz Lidla. Nadaleko poznati Park Side. Kupio sam ga prije nešto vremena kada je bio u ponudi za malih 440 kn. Baš u to vrijeme sam gledao kako treba kupiti neki model. Niz pohvala na njegov rad nije ostao nezamijećeni. Ima puno skupljih koji nisu niti blaga sjena ovoga. Stvarno dovoljno dobro pere. Nije to profecionalac i nije za beton ali za ove sitnice je odličan. Vrlo zadovoljan učinjenim. Nije mi se dalo brisati i pretjerivati ali skuter izgleda odlično nakon zahvata.
Za probu sam skinuo vizir. Sada ima zraka u kacigi jer kroz otvor na gubici dolazi zrak. Kaciga je mrvicu bučnija i zrak mi stvara turbulencije na komunikaciji. Kaciga je na kraju vožnje crna od sakupljene gamadi a nešto je završilo i unutra. Najveća mana je guranje tijela prema nazad. Treba se dobro držati. Nije to motor zbog položaja sjedenja pa je malo teže. No ima i prednosti.
Zraka pod kacigom koliko god hoćeš. U ovim toplim uvjetima i u jakni je sasvim udobno, a išao sam oko 16.00 sati. Dakle u najtoplije vrijeme. Sada i ventilacija na jakni nešto vrijedi.
Najnevjerojatnije je to što je to postao potpuno drugačiji skuter. Izgleda kako vizir diže prednji kraj. Nevjerojatno je kako je sada mirniji, a u zavoje ulazi puno preciznije i bez drame. Vizir fakat jako smeta prednjem kotaču. Izgleda da će vizir sada gore samo za putovanja. Do tada u spremište. Vjerojatno će biti dobar za hladnije dane ali za gušt vožnje skutera stvarno smeta. S njime je kao u autobusu. Udobno i ugodno ali sporo i bez prevelikog gušta. Moram naći prijenosni i removable sistem. Ideje dobrodošle.
Taman sam pomislio zapaliti u Rijeku pa na "The Cestu". Do Rijeke vizir obavezan, na "The Cesti" štetan. Možda ga privremeno pohranim u jednom restoranu na putu. Klopa je odlična, cijene prihvatljive. Ne znam kako se zove. Bio sam tamo nedavno, no tko će zapamtiti naziv svake birtije.
--- Kraj citata ---
mozda kod Grobnika "Gostiona Putniku"?
Valter:
Nije. Budem pogledao. Vjerojatno ima podatak ako nađem na karti.
Valter:
https://www.google.com/maps/place/Muciceva+ravan/@45.3998897,14.308142,17z/data=!4m2!3m1!1s0x4764af3cff61f88f:0xa9631edb65b93fad
Eto. Bio sam samo jednom. Dojmila me veličina porcije i umjerena cijena. Naravno, bilo je vrlo ukusno.
Corector:
A kakva je to cesta? Mislio sam da je neka klasika u pitanju :icon_scratch:
Valter:
Ne pada mi na pamet gurati se po Plominki ili Senj-Karlobag ili sl. Imam skutera. Znam gdje mi je mjesto. Tamo gdje nema nikoga. Istrijani znaju za tu cestu samo oni dolaze s druge strane pa je barem onaj bolji dio slobodan. Tamo sam imao rodbinu pa znam da ima jako puno lijepih cesta u okolini. Svakakvih. Cijeli kraj je predivan. Da živim u Istri stalno bi bio tamo. Ova VG-Pok je sranje od ceste prema tome. Potruditi ću se snimiti video kada odem. Samo moram rospiji objasniti nužnost odlaska u Istru.
Cesta je takva da neodoljivo podsjeća na rally stazu. Samo je duga, nešto manje strma nego ona u Buzetu. Ista mi nije zanimljiva jer je previše prometna i kratka. Barem ovaj dio koji znam i koji sam prošao. Vjerojatno je dio u korišten za to. Ja to ne znam.
Auto nikada nisam previše volio voziti. Ali Istra mi je pokazala kako auto ima svoje čari i što zapravo volim. A puna je lijepih cesta. Samo skreneš sa ipsilona prema vlastitom nahođenju. Gotovo da nemreš fulati. Između Pazina i Tara je nešto predivno. Odlična cesta i prekrasna priroda. Možda malo prometna ali s gasom se sve riješi. Najbolje je to što su sve te ceste bile glavni pravac za turiste. Nije niti čudo što su htjeli doći u Istru. Pred kraj puta ih je čekalo čisto zadovoljstvo vožnje pa direkt u more.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju